WGL: Az első hét összefoglalója

WGL: Az első hét összefoglalója

A Golden League első hetében máris egymásnak feszültek a liga legjobbjai. Váratlan eredmények születtek.

A második szezon nyereményalapja megközelítően 1.3 millió dollárra tehető, ami hatalmas előrelépés a korábbiakhoz képest, valamint a liga ezen felül is számos pozitív változáson ment át az idők folyamán, amikről legelső cikkeink egyikében már olvashattatok, ám ebben a szezonban minden csapat legfőbb célja - így a magyar érintettségű GoHard-nak is -, hogy kijussanak a tavasszal megrendezésre kerülő World of Tanks világbajnokságra.

Mi történt a szezon első hetében?

Az első meccsnap:

A szezon első napja nem hozott nagy meglepetéseket. A Kazna Kru a papírforma szerinti 5:1-es eredménnyel zárta a Gunrunners elleni első csatáját, míg az UTOPIA ismét bebizonyította, hogy megérdemelten voltak ott tavaly a WGL EU döntőben.


Az UTOPIA magabiztos játékkal 5:0-ra nyert a Swift ellen.

A következő napon azonban teljesen felborult a papírforma. Az Oops egy utolsó pillanatokig szoros mérkőzésen végül 5:4-re diadalmaskodott az előző szezonban végig veretlen DiNG felett, majd a szezonba újonnan csatlakozó eSuba 5:3-ra nyert a GoHard ellen. Az eSuba győzelme azért is meglepő, mert a cseh csapat bár több éve együtt játszik, eddig mégsem láthattunk tőlük igazi bravúrt.

Az eSuba halálcsillagai akció közben: ANNIALLATOR szinte azonnal kiesik a játékból.

A GoHard 4:3-nál még visszahozhatta volna magát, azonban az egyik kulcsfontosságú pozíció elérése közben Kajzoo beleakadt a textúrába, ahonnan a csapattársai sem tudták kimozdítani.

Az új fizika még mindig tud meglepetéseket okozni.

A második meccsnap:

A második meccsnapra a GoHard végre összeszedte magát és 2:1-ről fordított az Oops ellen, majd végül 5:2-re nyertek Ruinbergen, ami a csapat számára egy nagyon fontos győzelem és egy hatalmas mérföldkő is volt egyben.

ALGO hibája miatt az Oops két BatChat játékost vesztett a csata első perceiben.

Ugyanezen a napon a DiNG 5:0-ás győzelmet aratott az eSuba ellen, míg a Kazna Kru egészen a kilencedik csatáig jutott a Swift ellen, de végül alulmaradtak a főleg orosz játékosokból álló csapattal szemben. Ezen kívül még az UTOPIA játszott egy mérkőzést a Gunrunners ellen, viszont a cseh csapatnak továbbra nem sikerült megszereznie első Golden League győzelmét. Vajon köze lehet a Gunrunners gyenge teljesítményének ahhoz, hogy pár héttel korábban az egyik játékosukat csalás miatt kitiltották a FaceIT versenyekről?

A harmadik meccsnap:

Rögtön ezután a liga két legerősebbnek tartott csapata, a DiNG és a Kazna feszültek egymásnak. Az első hat csatában fej fej mellett haladtak, de aztán a DiNG bravúros csapatjátékkal mindkét Cliff csatát hozta, ezzel pedig újabb 3 pontot szereztek a szezonban.

Kétségkívül az egyik legkreatívabb taktika, amit valaha láthattunk a WGL-ben!

A Swift az előző szezonban bár végig ott volt a középmezőnyben, mégsem tartozott a legerősebb csapatok közé, hiszen a csapat teljesítménye mindig is nagyon hektikus volt. Bár az UTOPIA ellen nem tudtak egy csatát sem hozni, de második mérkőzésükön mégis borsot törtek az Oops orra alá és végül 5:3-ra nyerték a mérkőzést.

A szezon állása az első hetet követően.

A harmadik meccsnap ma, 19 órától folytatódik a WGL hivatalos csatornáján. Az első csata a két cseh együttes között fog zajlani, majd a GoHard játszik az eddig veretlen UTOPIA ellen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.