Bjergsen véleménye az első hétről:

Bjergsen véleménye az első hétről: "Ez egy ébresztő volt a számunkra"

A TSM első hete messze nem úgy indult, ahogy azt ők szerették volna. Bjergsen mesélt kicsit a probléma hátteréről.

Nem volt egyszerű dolga a TSM-nek tavaly sem, éppen hogy csak bejutottak az NA LCS döntőjébe, ami zsinórban a kilencedik volt a szervezet számára. Az idei év sem indult egyszerűen, a Cloud9 ellen 2:0-ás verességet szenvedtek el és a második összecsapás az Immortals ellen is inkább szerencse kérdése volt, egy rossz döntésnek köszönhetően, amit Pobelterék hoztak. Enélkül az is benne lett volna a pakliban, hogy az első hetet 0-2-es mutatóval kezdik.

Hát, sokkal jobb, mint veszíteni. Nagyon sok mindenen kell még dolgoznunk. Nem igazán tudtunk az elmúlt 2-3 hétben fejlődni, mert nem igazán volt kivel/mivel dolgozni a scrimmek során. A nagy részét megnyertünk, így nehéz volt megtalálni és javítani a gyenge pontokat, de a tétmeccseken nagyon alulteljesítettünk. Persze ott vannak még az LCK mérkőzések is, amikből a kivitelezésről sok mindent el lehet lesni. Szerintem ez fel fogja gyorsítani a fejlődésünket.

A tavalyi címvédő brigád pusztán egy cserét eszközölt a tavalyi felálláshoz képest, lövészüket Yiliang "Doublelift" Peng-et  egy régi arcra, Jason "WildTurtle" Tran-re cserélték, aki tavaly az Immortalsba játszott. Doublelift majdnem MVP lett tavaly, bőven kivette a részét a csapat sikereiből és ezek mellett még egy shotcallerje is volt a csapatnak, ez az utolsó pont talán a legfájóbb, mivel ezzel a kvalitással WildTurtle sosem rendelkezett. A hiánya mindenképpen érződött a csapatban, hiába volt ott a kemény mag.

Doublelift egy nagyon agresszív játékos volt, mint a lehetőségeket kereste a játékokban, Baron hívásokat hozott és azon dolgozott, hogy minél előbb megnyerje az ösvényét, hogy utána csapatának segíthessen. Annyira határozott volt, hogy általában az ő szava döntött meccsek közben. Ennek köszönhetően a scrimmek alatt mindenki kicsit felszabadultabb volt, nyugodtabban vállalt kockázatokat, de ezek valahogy eltűntek a színpadon és senki nem volt hajlandó playeket csinálni. Scrimmek alatt nem annyira tűnt fel a hiánya, de a tétmérkőzéseken kicsit láthatóbbá vált, hogy nélküle még csak most kezdtünk el visszaszokni a kerékvágásba, egyáltalán nem voltunk határozottak és agresszívek. Ez viszont hamarosan változni fog szerintem, ez egy ébresztő volt számunkra.

És hogy mit szólt az új 10 bannos rendszerhez?

Fennáll a lehetősége annak, hogy egy ösvénnyel nagyon kiszúrjanak és olyan hősre vagy matchup-ra kényszerítsék, amiben egyáltalán nem érzi magát kényelmesen az ember. Minden játékosnak segíteni fog a fejlődésben, pont azért mert ilyen helyzetekbe kerülhetsz. Megszoksz, vagy megszöksz? Ez nagyon tetszik.

Minden változtatás ellenére továbbra is úgy gondolja, hogy a TSM és Cloud9 fog dominálni.

Ezt nem azért mondom, mert a többi csapat rosszabb lenne. Egyszerűen ez a két csapat lesz a legerősebb, a többieknek pedig bele kell fektetniük a plusz munkát, hogy utolérjenek minket.

Egyébként a felvetés teljesen jogos Bjergsentől, függetlenül az első heti teljesítményüktől. Indultak már nehezen más szezonokban is, de a végére mindig ott voltak a döntőkben. Sokszor más-más ellenfelekkel, legyen az a Cloud9, vagy éppen a CLG, esetleg a Good Game University ha vissza akarunk menni az idők kezdetéig. Nagyképűségnek is tűnhet akár a csapat tulajdonosától, Reginaldtól az, hogy a csapata még mindig az élen van egy vesztes meccs után is, de a történelem őket igazolja. Egyetlen egy másik csapat, még az istenített SKT T1 sem szerepelt minden egyes regionális LCS-ének minden döntőjében, erre csak és kizárólag a TSM volt képes.

Sokat értem és felnőttem az LCS során. Ez az életem mióta ideköltöztem. A League of Legends-el fekszem és kelek és persze a csapatommal, így nem tudom megmondani milyen lenne nélküle. Elégedett vagyok a személyes fejlődésemmel, bár még hosszú út áll előttem. Az utóbbi egy évben, mióta Weldon Green is velünk dolgozik, mint életviteli tanácsadó még inkább kiszélesedett a látóköröm. Ez rengeteget segített abban, hogy jobb vezető egyéniség legyek és oda tudjak figyelni a csapattársaim kényelmére, felkészültségére és perszer felelősségtudatára. Emiatt tudunk nem csak győztes játékosok, de egy győztes csapat is lenni egyben.

Még csak az első hét ment le az NA LCS-ből, így Bjergsenéknek még számtalan lehetősége lesz bizonyítani, hogy még mindig ők az egyik legdominánsabb csapat a régióban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!