A gyengébb lapokra figyelmeztet mindenkit a Kazakus alkotója

A gyengébb lapokra figyelmeztet mindenkit a Kazakus alkotója

A Standard rotáció érződni fog a paklik erősségén is - hangsúlyozta a Hearthstone dizájnere, Peter Whalen.

207 lap. Összesen ennyi kártya fogja elhagyni a Hearthstone Standard módját a tavaszi rotációt követően, amikor is a Blackrock Mountain, a The Grand Tournament és a League of Explorers lapjai átkerülnek majd a Wild formátumba.

Némi utánpótlás persze érkezik majd az ezzel párhuzamosan megjelenő kiegészítővel, összességében azonban jóval nagyobb hatása lesz a mostani rotációnak, mint a Standard bevezetésekor. Tavaly az Old Gods megjelenésekor mindössze 19 lappal csökkent a rendelkezésre álló készlet (153 lap hagyta el a játékot és 134 új jött be), most azonban ez a szám inkább 70-75 körül lesz.

Még konkrétabban: amíg jelenleg 895 fajta lap használható a Standardben, addig tavasztól ez a szám lecsökken majd 820 körülre.

Adventure vagy kiegészítő? Mi rotál ki és mikor? Avagy ez vár ránk idén HS-ben

Eacute;rdemes vetni egy pillantást arra, mit tartogat az idei év a Blizzard kártyajátékában.

Ennek hatásaira hívta fel mindenki figyelmét nemrégiben a Hearthstone egyik dizájnere, Kazakus és a Renounce Darkness kitalálója, Peter Whalen, aki a Team Abyuss-nak adott interjújában tért ki a témára. Whelan szerint a beszűkülő és átalakuló lapkészlet miatt minden pakli gyengébbnek fog tűnni valamelyest, miután sokkal több szerep jut majd azoknak a gyengébb lapoknak, melyek egyébként most nem férnek be a paklikba.

A dizájner szerint ennek összességében pozitív hatása lesz a Hearthstone-ra, hiszen az elhanyagolt kártyák előtérbe kerülésével kicsit más érzése lesz a játék egészének.

Kövess Minket!