A magyar szurkolók mentalitása találkozott DeadFox-szal

A magyar szurkolók mentalitása találkozott DeadFox-szal

Csalódott rajongók. Ez jellemzi a közhangulatot DeadFoxék kiesését követően, ezért most megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba.

A cikk a szerző véleményét tükrözi. Akinek nem inge, ne vegye magára!

Véget ért az atlantai álom, de emelt fővel távoznak DeadFox-ék!

Az utolsó meccsre alaposan összekapta magát a HellRaisers, sajnos azonban még ez is kevés volt.

Mint azt már sokan tudjátok, DeadFox és társai kemény küzdelmük ellenére 0-3-as mérleggel kiestek az ELEAGUE Major csoportköréből kedden. Izgalmas mérkőzések ide, kemény ellenfelek oda, egy szomorú kérdés felmerült a közösségen belül:

Túl van értékelve DeadFox?

Tény és való, a sorsolás nem sikerült a legjobban. Rögtön az első mérkőzésre a lehető legnehezebb ellenfelet kapták az SK Gaming képében, majd egy verhetőnek tűnő mousesports ellen kellett küzdjenek, ahol NiKo feltámadásának köszönhetően ismét kikaptak, ezt pedig egy nagyon szoros North elleni küzdelem követte, ahol csak hosszabbításban tudták legyűrni DeadFoxékat a dánok. Alakulhattak volna jobban is a dolgok, de ezen már kár rágódni, mert ami történt, megtörtént: a HellRaisers kiesett.

Viszont azt a teljesítményt, hogy idáig eljutottak, kár lenne elvitatni tőlük, mert már ez is egy hatalmas mérföldkő és siker. Kijutni egy ekkora rendezvényre nem kis kihívást jelent, ezért már önmagában kijár a tapsvihar Bencééknek.

Persze érthető, hogy a magyar rajongóknak rossz volt látni, hogy DeadFox sajnos nem tudta a világ legjobbjai ellen megvillantani tudását, ami részben annak a nyomásnak a következménye lehet, hogy a tündérmese után mindenki (vagy legalábbis sok magyar) azt várta tőlük, hogy Majort nyerjenek, amire egyértelműen nem állt még készen a csapat. Rengeteget kell még fejlődniük, hogy ennél tovább juthassanak a jövőben és ez a lehetőség tökéletes alkalom volt arra, hogy pozicionálhassák magukat a többi csapattal szemben és lássák, miben kell még többet nyújtaniuk.

esport csgo counterstrike cikk tbr eleague major deadfox kieses rajongok

Most hogy ezeket áttekintettük, térjünk ki a közösség szerepére. Nagyon szép volt látni, hogy mekkora támogatást mutatott mindenki DF és a HR számára, sőt sokan még ezután is dicséretre méltó viselkedést mutattak a közösségi oldalakon, de egy másik réteget érdemesnek tartunk kritizálni. Rengeteg embert ért negatívan a HellRaisers kiesése és ennek sokan hangot is adtak a különböző közösségi felületeken.

Nekik szeretnénk szólni most, azzal hogy leírjuk: köszönjük azt a támogatást, amit eddig adtatok Bencének, de ne legyetek csalódottak, felháborodnotok pedig alaptalan és szükségtelen. Most idáig sikerült eljutni és ez is egy nagyon szép eredmény. El kell fogadni, hogy Deadfox nem nyerhet mindig és vannak jobbak nála. A nehéz időkben pedig nem savazni kell őt, hanem még keményebben támogatni, hogy a jövőben ennél is nagyobb sikerek kerüljenek a neve mellé.

Látszik a fejlődés a magyar szurkolói mentalitásban, de nagyon szomorú látni néha, hogy a csalódottság mit hoz ki az emberekből. Ezért itt és most szeretnénk megkérni mindenkit, hogy gondolja át magában a leírtakat és a történteket, a soron következő megmérettetéseket pedig úgy kövessétek figyelemmel, hogy a maximális támogatásotokról tesztek tanúbizonyságot még a nehéz időkben is ahelyett, hogy dühösen mutogattok a játékosokra, akiknek ezer és egy okuk van azon kívül egy-egy vereségre, hogy milyen játékosok.

Jó hír, hogy a következő Major kvalifikációjára már meghívottként érkeznek, így elég jó esélyeik lehetnek arra, hogy Kölnben ismét megmutassák magukat. Fél évük lesz arra, hogy még többet tegyenek és még keményebben küzdjenek azért, hogy júliusban már reális cél legyen egy esetleges top 8 helyezés és ezzel együtt a legenda cím elérése. Emellett hamarosan kezdődik az ESL Pro League 5. szezonja is, ahol a HellRaisers tavaly elég szép eredményeket ért el DeadFox érkezése után, így hasonló izgalmakra és teljesítményre lehet számítani tőlük ott is, mint ami a következő fél évre reális.

esport csgo counterstrike cikk tbr eleague major deadfox kieses rajongok

Zárásként nem is tudnánk többet megfogalmazni: Nem, nincs túlértékelve DeadFox, sőt, köszönettel tartozunk neki.

Szóval köszönjük, hogy ilyen eredményekkel öregbíted kis hazánk nevét, hogy ilyen sikerekkel buzdítod a magyar játékosokat arra, hogy igenis el lehet érni ezt és legfőképp azt, hogy segíted a magyar esport fejlődését és népszerűsítését. #GODeadFox

Kövess Minket!