Bekezdett az Origen, de aztán beindult a pónihenger

Bekezdett az Origen, de aztán beindult a pónihenger

Sokkal jobb formáját mutatta az Origen a múlt héthez képest, de Csacsiék végül hengereltek.

Csütörtökön az unikornisok nyitották az EU LCS 2. hetét, ezúttal az Origen ellen. Az előzetes jóslások, valamint az első hét alapján nem sokat várhattunk xPekéék gárdájától, de a múltheti teljesítményükhöz képest klasszisokkal jobban játszottak. A párharcok első fele kicsit döcögősen indult Csacsiék számára, de a középső szakasztól összeszedték magukat és a csapatharcokban már kijött a rutin.

Ha egyetlen videóban kéne összefoglalnunk az UOL tegnapi játékát, valami ilyesmi lenne:

Xerxe továbbra sem szereti a meta hősöket, az első mérkőzésen is Rumble-t hozta a dzsungelbe, mint múlt héten, Hyli pedig bemutatta Bardját, akivel szebbnél szebb ultikat lőtt a mérkőzés során. Az első 20 percben az Origen killekben és aranyban is a pónik előtt volt, Csacsi a meccs után el is mondta, hogy nem így tervezték a játék korai szakaszát, de ahogy telt az idő, egyre jobban összeszedték magukat.

Samux Jhinnel villogott, szinte mindig találtak a skillshotok, az ultijára gyakran nem is volt már szükség. Csapatharcokban rengeteg sebzéssel rendelkeztek, az egytankos kompozíció ezúttal is bevált, Shennel a toppon Satorius Jayce-e nem tudott mit kezdeni a játék vége felé, még solo-ban is meghalt Csacsival szemben.

Egy izgalmas blue invade-el kezdődött a második mérkőzés, ami a visszájára sült el, mivel a kéket se szerezte meg Xerxe, ráadásul meg is halt. A második áldozat Exileh volt, miután Wisdom pacija meglátogatta őt az ösvényén. Az első szakaszban megint az Origen vezetett minden téren, legyen az arany, gyilkosság vagy akár tornyok száma, volt néhány felelőtlen döntés UOL részről.

Megint a 15-20. perc környékén indult be a pónihenger, nem is akárhogy: 10 perc alatt háromszor ACE-elték le egymás után az Origen csapatát Csacsiék, közben elhozták Baront is, az OG-nak pedig nem szabadott volna beleállnia ezekbe a harcokba, meg is lett az eredménye. A 20. perc után már egyértelműen az unikornisok vezettek aranyban is és nem igazán adtak fel több tornyot. Mindössze 25 perc alatt befejezték a második meccset is.

Az igazi megmérettetés majd szombaton lesz, amikor az H2k-vel kell megküzdeniük. Ők pont az a csapat, akik igenis megbüntetik a gyenge korai játékot, ezen a téren ki kell javítani a hibákat.

A nap másik mérkőzése a Misfits és a Roccat összecsapása volt, ahol a Misfits győzedelmeskedett 2:0-ra, nagyon meggyőző módon. A pick/ban fázist mindkét alkalommal megnyerték, ráadásul jól használták ki a kompozícióikat, pl. a Malzahar-Jhin botlane ellen a Tahm Kench tökéletes választás volt, IgNar pedig fenomenálisan használta a nagy békát. Az összecsapás legnagyobb vesztese a Roccat dzsungelese, Maxlore volt, aki két mérkőzés alatt nem sok mindent tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez.

Ami a hét tovább részét illeti, ma a Vitality csap össze a Splyce, utánuk pedig a Giants és Fnatic. Szombaton az unikornisok kezdenek az H2k ellen, a napot pedig a Misfits és a G2 összecsapása zárja, mindkét mérkőzés szorosnak ígérkezik. Végül vasárnap ismét a Vitality lesz színpadon szemben az Origennel, azt követően meg a Giants és a Roccat méri össze erejét.

Kövess Minket!