Nem mindenkinek tetszik a horrornagyi

Nem mindenkinek tetszik a horrornagyi

A karácsonyi Mei skin után most Ana Tal skinje kap hideget-meleget.

Már megszokhattuk, hogy az Overwatch közönsége mindig hangot ad nemtetszésének: most a karácsonyi Mei skin után Ana Tal skinje került a nyugati játékosok célkeresztjébe.

Az úgynevezett Hahoetal maszk fontos része a koreai kultúrának, amit ceremóniák keretein belül használtak valamikor a 12. században. Eredetileg a maszk fából készült és egyszerű falusi emberek használták az ártó és gonosz szellemek távoltartása céljából.

A maszk annyira nem köthető a kínai újévhez, de ilyentájt használták, nyilatkozta Kylee, egy koreai művész. A maszk mellett Ana ruházata is a koreai kultúra színeit jeleníti meg.

"Kezdem unni, hogy az emberek utálják Ana Tal skinjét" - írta Kylee a tumblrjén, amivel a koreai játékosbázis - a nyugatival ellentétben - erősen egyetért, hiszen tökéletesen mutatja be a helyi kultúra sajátosságait.

A fórumokon eközben egyre többen osztják meg, hogy az új Ana skin félelmetes, illetve rémálmokat is okozhat, ha csak a "Shh..." highlight intrót nézzük. Bár szerintem így csak hangulatosabb.

Amit viszont nehéz elvitatni, hogy a koreai fogadtatás bebizonyította: a Blizzard megfelelően foglalkozik az efféle skinekkel. Kylee emellett hozzátette, hogy reméli, a jövőben még többet többet láthatunk majd a koreai kultúrából.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!