BRM, TGT, LOE: melyik kirotáló kieg hiányzik majd legjobban?

BRM, TGT, LOE: melyik kirotáló kieg hiányzik majd legjobban?

Számok és statisztikák a kirotáló kiegészítők kapcsán - ennyi lap kopik majd ki a metából.

Mint az ismeretes, a tavasszal esedékes rotáció során az alábbi Hearthstone kiegészítők / kalandok fognak kikerülni a Standard játékmódból:

  • Blackrock Mountain
  • The Grand Tournament
  • League of Explorers

A 208 kirotáló kártya többsége után kevesen fognak könnyeket hullajtani, de azért lesznek bőven olyan lapok a búcsúzó készletben, melyek meghatározó elemei a jelenlegi metának. Néhány hónapja mi is csináltunk egy összesítést, melyben megnéztünk, mely lapok hiányozhatnak majd legjobban a Standard rotációt követően - az akkori meta szerint persze.

Legendary lapok | Epic lapok | Rare lapok | Common lapok

De vajon hány lap érintett összességében? Erről készített egy infografikát Mikkoway, melyben kiegészítőkre lebontva sorolja fel azokat a lapokat, melyeket használnak a jelenlegi metában (néhány jóindulatú választással).

Ez alapján kiderül, hogy arányaiban a Blackrock Mountain lapjaiból használjuk a legtöbbet, 11-et a 31-ből (35%), de a másik Adventure, a League of Explorers kártyái közül is minden harmadik hasznos, 15 a 45-ből (33%). A The Grand Tournament esetében pedig hiába a 132 lap, ezek közül mindössze 19 fog igazán hiányozni (14%). Mennyiségileg tehát a TGT, arányaiban pedig a BRM távozásának hatása lesz a leginkább érezhető.

Ami az egyes class-okat illeti: a metát jelenleg domináló Shaman elég sok lapot veszít, 7 fontos kártya is búcsúzik (köztül a Totem Golem és a Tunnel Trogg). A Rogue ellenben csak egyet, igaz, az fájó pont lesz, hiszen a Tomb Pillagerről van szó.

Hogy összességében milyen hatása lesz a Standard rotációnak, az természetesen nagyban függ majd a vele párhuzamosan érkező tavaszi nagykiegészítő lapjaitól és az esetleges nerfektől is - türelmetlenül várjuk az első részleteket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!