Az ESL a FOX-ról igazolt televíziós veteránnal erősít

Az ESL a FOX-ról igazolt televíziós veteránnal erősít

Fox Sports, American Idol és X-Factor, ezek mind David Hill nevéhez fűződnek, aki januártól az ESL közvetítéseit reformája majd meg.

Az ESL az évek során az egyik legnagyobb független esport verseny sorozattá nőtte ki magát. Foglalkoztak League of Legends, CS:GO, Hearthstone, StarCraft II és még sok egyéb játékkal. A versenyeikre pedig a világ minden tájáról érkeztek csapatok. A rendezés a legtöbb esetben profi, a nyeremények csábítóak és a hangulat az arénákban szinte mindig jó magával ragadó. Az egyetlen kis fájó pont, hogy a közvetítésben előfordultak kisebb-nagyobb amatőr hibák, ami abból ered, hogy a produkciós csapat még nagyon fiatal, akik ugyan lelkesek, de a tapasztalatuk még kevés.

De ez most egy csapásra megváltozhat, hiszen a szervezet szerződtette David Hill-t, a Fox TV egyik korábbi igazgatóját, akinek a nevéhez fűződik a Fox Sports létrehozása, ami ma az egyik legnézettebb sportcsatorna az Egyesült Államokban. Félreértés ne essék, Hill nem veszi át a teljesen a produkciós csapatot, első körben a feladata az lesz, hogy átadja a sokéves tapasztalatát és kinevelje a jövő Joe Buck-ját, aki a Fox egyik legnépszerűbb szakkommentátora.

Persze nem lesz könnyű dolga, hiszen az ESl versenyei és adásai általában a Twitch-re készülnek, az pedig léptékben nem hasonlítható össze egy olyan nagyhírű televízió adóval, mint a Fox. Azzal persze Hill is tisztában van, hogy itt nem áll majd rendelkezésére ugyanannyi eszköz és erőforrás, de a veterán tévés bizakodóan tekint a jövőbe.

„Tisztában vagyok vele, hogy ez egy fiatal médiaplatform. De hiszem, hogy az esport adások és versenyek határozzák majd meg a következő években a szórakoztatóipart és eljön majd az az idő, amikor a nagy csatornák jönnek majd hozzánk.”

Ha majd Hill befejezi a produkciós csapat képzését, az ESL tervei alapján átveszi a nagyobb és fontosabb versenyek közvetítéseinek irányítását. Egy-egy versenyen a munkája akkor kezdődik el, amikor elindul a rájátszás. A szervezet igazgatótanácsának vezetője Steven Roberts a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

„Számunkra egy nagyszerű lehetőség, hogy David a csapatunk részévé vált. Az ő tudása és tapasztalata egy új szintre emeli majd az adásainkat.”

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!