Egér és billentyűzet konzolon: ezt szeretné a Blizzard

A konzolgyártók együttműködésére számítanak, hogy a konzolos Overwatch játékosok számára is egyenlőbbek legyenek a feltételek.

Bár az Overwatch konzolos verzióit nyilvánvalóan kontrolleres irányításra tervezték, vannak módszerek, melyekkel többé-kevésbé reprodukálni lehet a billentyűzet + egér kombináció nagyobb precizitását.

PS4-re erre már "hivatalos" perifériák is léteznek: ott van például a Hori Tactical Assault Commander, amely kinézetre valóban megfelel egy egérnek és egy billentyűzetnek. Fontos azonban, hogy mivel a kontrolleres irányítás teljesen más jellegű a dinamikáját és működési elvét tekintve, ezért ez a kiegészítő is csupán emulálja az egérrel való célzást, nem képes ugyanazt az érzetet nyújtani, mint a PC-n való játék.

Léteznek emellett különféle adapterek is, mint az XIM4, amely PS4-gyel és Xbox One-nal egyaránt kompatibilis: segítségével bármilyen USB-s egeret és billentyűzetet csatlakoztathatunk konzolunkhoz. A működési elv itt is hasonló: a kütyü emulálja az egérrel történő irányítást, de nem képes egy-az-egyben visszaadni azt.

Az említett kiegészítők mindenesetre - hiányosságaik ellenére is - képesek némi előnyt adni azon játékosok számára, akik nem kontrollerrel játsszák az Overwatch-t. És bár a Blizzard ezt nem tekinti csalásnak, a fejlesztést vezénylő Jeff Kaplan mégis szeretné, ha a konzolgyártók a mostaninál egyenlőbb feltételeket biztosítanának a konzolos verziók esetében. Leginkább azzal, hogy:

  • tiltsák meg az egér + billentyűzet használatot, vagy
  • egyszerűbb és nyitottabb támogatást biztosítanak.

Előbbire sok esély nincs, hiszen ahogy látható, PS4-re már hivatalosan támogatott kiegészítők is léteznek. Utóbbi, vagyis az USB-s perifériák általános támogatása azonban még megtörténhet. Mindez azonban kizárólag a Sony-n és a Microsofton múlik.

Kaplan elmondta, ők már megtették a javaslataikat a konzolgyártóknak - meglátjuk, várható-e a változás a jövőben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!