Zed visszatért az LCS-be, hála Hai-nak!

Zed visszatért az LCS-be, hála Hai-nak!

Az egyik legmagasabb skillcappel rendelkező orgyilkost régóta nem láttuk tétmeccsen, de Hai-t ez nem igazán zavarta!

Az árnyak mestere igencsak eltűnt a kompetitív mezőnyből az utóbbi időben. Ez sok mindennek volt köszönhető, többek közt a reworkjének, ami nem annyira tett jót neki: a W passzív részét elvették és átdolgozták, most már a megölt ellenfél AD-ja alapján kap bónuszt. A visszatérő tankok sem feltétlenül igazán kedveztek neki, főleg a kolosszus mesterséggel (tudjuk, hogy Caps is játszotta az EU LCS-ben, de messze nem ilyen meggyőző sikerrel - a szerk.).

Tegnap azonban a FlyQuest első meccsén nem igazán foglalkoztak az eddigi dolgokkal, és utolsó választásként behozták. Ráadásul nem is akárhogy, mivel bent hagyták a mostani meta egyik legerősebb mágusát/orgyilkosát, LeBlancot, de nem véletlenül, Hai láthatóan készült erre az összecsapásra. Szegény Keane és csapata, a Team Dignitas azt se tudták, merre vannak arccal előre. 

Hai konzisztensen dominálni tudott az ösvényén, LeBlanc látszólag nem okozott neki fejtörést, sőt mi több, a bóklászásai is mindig tökéletes időzítéssel érkeztek az alsó ösvényre, végig hatalmas nyomást gyakorolt mindenhol a pályán. A Poppy-t teljesen figyelmen kívül hagyták, a többi ösvényt indították meg inkább. Egy full ad kompozíció mindig rizikós lehet, de erre is megvolt a válaszuk.

Altec Miss Fortune választása egy jó beetetésnek indult, mivel őt mostanában támogatóként lehet inkább látni, de ezúttal "megszokott" helyén, a lövész pozícióban tevékenykedett. Egy Fekete Hasítóbárddal (Black Cleaver) és végső képességével tökéletesen előkészítette a terepet Zednek és Rengarnak, mivel mindenki páncélzatát jócskán megtépázta, Braum pajzs ide vagy oda. 

Valahogy így érezhette magát Hai a meccs után:

Utólag visszanézve a mérkőzést egyértelműen látszott, hogy kitapasztalták ezt a felállást és majdnem tökéletesen hajtották végre. A három carry (Rengar, Zed és Miss Fortune) összesítve egy 17/2/20 statisztikát dobott össze, ami igencsak figyelemre méltó.

Vajon ez csak egy cheese pick volt, vagy esetleg láthatunk többet az igencsak látványos mechanikával rendelkező Zed-ből? Reméljük, sikerült más csapatokat is megihletni ezzel a játékkal!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!