Bűnősnek vallotta magát a népszerű FIFA Youtuber a szerencsejáték vádakban

A népszerű FIFA Youtuber megúszta a börtönt, de lehet, hogy abbahagyja a videózást.

A 2016-os év egyik legnagyobb esport botránya a CS:GO szerencsejátéka körül robbant ki. Persze ez átterjedt más játékokra is és szinte az összes esporttal kapcsolatos fogadóoldalnak változtatnia kellett a működésén (sokan teljesen le is húzták a rolót), ha nem akarták, hogy egyszer náluk is kopogtasson a rendőrség. Emellett persze ott voltak a Youtube és Twitch személyiségek, akik a videóikban vagy közvetítéseiken az ilyen oldalakon játszottak vagy azokat hirdették. Ezt pedig sokszor teljesen felelőtlenül tették, nem igazán figyeltek a jogi megkötésekre.

Ebbe szaladt bele Craig „Nepenthez” Douglas is, egy népszerű FIFA Youtuber, aki nem figyelt arra, hogy kik is nézik őt, mivel pedig nem tüntette fel, hogy a műsora felnőtteknek szól, még szeptemberben megvádolták, hogy kiskorúak körében reklámozza a szerencsejátékokat.

Két angol streamer került bajba az esportfogadások miatt

A CS:GO után tovább gyűrűzik a fogadási botrány. Úgy tűnik, mélyebb ez a gödör, mit amilyennek látszott az elején.

Na ennek az ügynek került pont a végére, amikor Douglas és üzlettársa bűnösnek vallották magukat a bíróságon. Nepenthez a szeptemberi események után még azt nyilatkozta, hogy ártatlan, de mára úgy tűnik, mégis rosszul érzi magát a körülmények miatt. Persze lehet, hogy az bírta rá a vallomásra, hogy az ügyészség kilátásba helyezett egy 51 hetes börtönbüntetést. Viszont mivel vallott, így megúszta pénzbírsággal, Douglas ezután pedig több Twitter üzenetben üzente meg a rajongóinak, hogy sajnálja a történteket és ezzel valószínűleg véget ér a karrierje, mint FIFA Youtuber:

„Egy hatalmas bocsánatkéréssel tartozom a családomnak és a barátaimnak, hogy meg kellett élniük ezt az egész hercehurcát és köszönetet kell mondanom azoknak, akik végig kiálltak mellettem. Bocsánatot kell még kérnem a rajongóimtól is, akik a nehéz időkben is támogattak. Lehet, hogy az utazásunk ezennel véget ér, de én annak minden pillanatát szerettem. Nemsokára feldobok egy videót arról, hogy szerintem mi történt az elmúlt hónapokban.„

Ha futballhírekre vágysz, kattints át a Goal.com-ra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: DailyDot

Kövess Minket!