Kallódó CS:GO tehetségek az áttörésre várva

Kallódó CS:GO tehetségek az áttörésre várva

Ígéretes játékosok, de még nem jött el az idejük. Új év, új remény, új csapat?

Vannak olyan profi versenyzők, akiknek megvan az adottságuk, bármit képesek elérni, de valamilyen okból kifolyólag mellőzik őket, kispadra kerültek vagy egyszerűen csak olyan csapatban ragadtak, ahol az áttörés még nem érkezett el. Talán a körülmények nem megfelelőek, vagy csak egy hullámvölgyet élnek meg? Esetleg egyesek egyszerűen még nem kapták meg a lehetőséget a kitöréshez? Összegyűjtöttünk 5 olyan történetet, akik kilógnak a csapatukból, hiszen tehetséges játékosok, akik előtt még sikeres CS:GO karrier állhat.

Xantares, Space Soldiers

A legerősebb török csapat legrégebbi és legeredményesebb játékosa 1.26-os rating-el. A Space Soldiers sokszor ott volt a top csapatok mögött nagy rendezvényeken, de valami még hiányzik a gárdából. Kiscsapathoz képest voltak szép eredményeik, de a statisztikák szerint Xantares húzta magával a gárdát. És nem, nem csak online:

  • WESG 2016 4. hely, Xantares: 1.16
  • PGL Regional Minor Championship Europe - ELEAGUE Major 2017, Xantares (a csapatból egyedüliként pozitív mérleggel): 1.31
  • ESWC 2016 3. hely, Xantares: 1.08
  • ASUS ROG Summer 2016 1. hely, Xantares:1.30
  • World Championship 2016, 1. hely. Xantares: 1.14 (a legtöbb fraggel)

Nex, BIG

Január elején röppent fel a hír, hogy az amerikai NRG szervezetből távozó trió, gob b, LEGIJA és tabseN egy saját szervezetben képzelik el jövőjüket, amibe az Alternate-től keev és a mouz-tól nex személyében találták meg a társakat. Így alakult meg a főleg német identitású BIG.

Nex a mousesports-on kívül még megfordult a Planetkey Dynamics és a Penta soraiban is. Legnagyobb eredménye a 2015-ös ESL One Katowice rájátszás kiharcolása volt a Penta színeiben, a mellett, hogy az azt követő négy majoron (Cologne 2015, Cluj-Napoca 2015, Columbus 2016, Cologne 2016) a mouz-al szerepelt a legrangosabb CS:GO tornán. A potenciál megvan benne, de vajon mi lenne, ha nem német csapatban folytatná a karriert?

Niko, Mousesports

A CS:GO rajongóinak nem kell bemutatni a tavalyi HLTV játékos világranglista összesítésében 11. helyen végzett sztárt. Az OnFire lengyel szakértője Janko (YNK) Paunovic egyenesen kivásárolná őt a mouzból. Mi tagadás, lehet, hogy igaza van és Niko egy igazi sztárcsapatban érhetne el igazán nagy sikereket, hiszen tehetségét a legnagyobban között emlegetik.

Talán addig, ameddig nincs mellette 4 hasonló kvalitású játékos, addig csak hátráltatják a többiek. Szerződés ide vagy oda, szép dolog a lojalitás is, de ha előre akarsz lépni, akkor néha váltani kell.

RPK & Happy, EnVyUs

A francia sztárcsapat megalakulásának ők voltak a legnagyobb szenvedői. RPK a G2-ből csatlakozott a megfogyatkozott EnVyUs-hoz, miután nem maradt számára hely a csapatban. A két tapasztalt játékos sűrű szereplője volt a majorok történelmének, de az utóbbi időkben mindkét franciának meglátszódott a teljesítményén a váltás szükségessége.

A korábbi eredmények igazolják rátermettségüket, sok játékos elégedett lenne ezekkel az eredményekkel. Reméljük, hogy a vérfrissítés és a fiatalok új lendülete a csapatban motiválják őket.

Valde, Heroic

A Heroic nem a legerősebb dán csapat a mezőnyben, bár az IEM Katowice 2017 EU Closed Qualifier versenyen alaposan meglepte a közönséget, hiszen a megújult, sztárokkal felturbózott G2-t küldte haza 2:0-val, amivel megváltotta jegyét a 250.000 dolláros tornára. Teljesítményével Valde pedig olyan neveket előzött meg, mint Niko, dennis vagy éppen shox.

Mostanában szinte megállás nélkül az átigazolásoktól és egyesülésekről szólnak a hírek, nem csodálkoznánk, ha Valde egy top10-es csapatban folytatná.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!