TOP 5 legemlékezetesebb megmozdulás Dust2-ről - VIDEÓ

TOP 5 legemlékezetesebb megmozdulás Dust2-ről - VIDEÓ

Dust2 távozása miatt most összegyűjtöttünk nektek 5+1 emlékezetes megmozdulást a profi játékosoktól, ezzel lezárva ezt a hosszú és szép korszakot.

A múlt héten jelentette be a Valve, hogy változásokat eszközölnek az aktív versenypályák között. Egészen pontosan Dust II került ki és a helyére érkezett az októberben debütált új Inferno. Valószínűleg egy nagy felújítás vár a sokak kedvencének számító pályára, mely az egyik, ha nem a legnagyobb múlttal rendelkező kompetitív pálya. Ideiglenes félresöprésének apropóján úgy döntöttünk, összegyűjtjük nektek az 5+1 legszebb és legemlékezetesebb pillanatot, melyet profi játékosok elkövettek az elmúlt években.

Ez a pillanat is eljött: Infernew be, Dust2 ki

A CS ikonikus pályáját leküldik a tervezőasztalra, bő fél év után visszatér a sokak által imádott Inferno!

5. KQLY Jump shot

KQLY-t azt hiszem nem nagyon kell bemutatni senkinek. Az egyik legnagyobb csalási balhé kiváltójaként rengeteg fejtörést okozott rajongóinak az, hogy ez is csalás volt-e vagy sem.  Azonban a KQLY-style néven elhíresült ugrásból lövés nagy népszerűségnek örvend a mai napig, a profik közül többen is lőttek hasonlót az elmúlt években. Itt azonban az igazi "mestert" láthatjátok akcióban:

4. s1mple Fake Flash

Az ESL ONE New York egy rendkívül kemény és izgalmas megmérettetés volt a csapatok számára, ahol végül a Na'Vi diadalmát ünnepelhettük. Ehhez azonban kellett az a hihetetlen teljesítmény, amit s1mple szolgáltatott a teljes verseny alatt, köztük volt csapata, a Liquid ellen is. Skilles és okos játékának köszönheti, hogy itt tart 19 évesen, nem is volt kérdés, hogy a torna végén ki legyen a HLTV MVP-je.

3. Fnatic vs Apex

A Fnatic 2015 nyarán bezsebelte harmadik Major győzelmét is az EnVyUs ellen, azonban ehhez olyan radikális eszközöket is bevetettek, mint a 4 AWP-s felállás terror kezdőn. Szegény apEX azóta is keresi az állát valószínűleg.

2. Fallen Clutch

Ha Fallen clutch helyzetbe kerül, akkor nem igazán kell lesajnálni őt és legjobb barátját a távcsöves puskát. Hazai pályán, Sao Pauloban a Cloud9 elleni döntőben megmutatta, miért is tartják őt számon a legjobbak között. A győzelem sajnos nem jött össze a braziloknak, de nem volt miért szégyenkezni.

1. Shox 1v4

Shoxie az egyik legjobb játékos manapság is, nem véletlenül került be a francia sztárcsapatba. A G2 előző felállásával az akkor még Luminosity Gaming néven játszó SK braziljait szorongatta meg az ESL Pro League 3 döntőjében ezzel a gyönyörű 4k-val.

Mivel Dust2 olyan régóta velünk van, nem tudunk megállni ötnél:

+1 GeT_RiGhT 1v3

A 2015-ös katowicei Major negyeddöntőjében küzdött meg egymással a két északi csapat, azaz a svéd NiP és a dán TSM, ahonnan végül előbbi csapat jutott tovább, ráadásul egészen a döntőig. Ez azonban máshogy is alakulhatott volna, ha GeT_RiGhT nem hozza le ezt a hihetetlen 1v3-at, ahol az utolsó játékost tizedmásodpercekkel a kör vége előtt tudta csak lelőni.

Nem, egyszerűen hat se elég, kell, hogy jöjjön még egy, de ez már tényleg az utolsó:

+1+1 flusha ACE a dignitas ellen

Az ész, a türelem és a taktika tökéletes példája, ahogy flusha elbánt a teljes dignitas együttesével. A gránát hangjával fedezte saját esésének zaját, és három váratlan fraggel lényegében el is döntötte a kört. Az, hogy meglett neki az ACE, már csak kellemes ráadás. 

Nektek mi volt a legemlékezetesebb pillanat, ami Dust2-höz köthető?

Kövess Minket!