Egy hete nem működik jól az ESEA - úton a javítás

Egy hete nem működik jól az ESEA - úton a javítás

Megnéztük mit is jelent pontosan az elmúlt időszakban tomboló ESEA-bug, amivel a közvetítések alatt találkozhattunk.

Az elmúlt egy hét közvetítései alatt szinte kivétel nélkül belefuthattunk abba a problémába, hogy az ESEA szerverein a félidőt követően összekavarodnak a statisztikák. Az eredményjelző hibás mivolta sok fejtörést okozott már a nézőknek és a kommentátoroknak egyaránt, ezért megnéztük miről is van szó. A problémát egy szemléletes példán próbáljuk szemléltetni: az IEM Katowice zárt selejtezőjének alsó ági döntőjén, avagy a G2 vs. Heroic mérkőzés második pályájának statisztikáin keresztül.

esport csgo counterstrike cikk tbr esea scoreboard bug
A 12. körben még ilyen statisztikák voltak láthatóak, ez még teljesen oké

esport csgo counterstrike cikk tbr esea scoreboard bug
A 22. körben viszont már ezek a számok voltak láthatóak az eredményjelzőn

A pontok minden esetben összekavarodtak, de ez még nem is jelentős probléma. Azonban volt akinek a killjei megmaradtak az előző félidőből és volt akinek nem. Snappi tökéletes példa erre, ugyanis neki 10 kör alatt a táblázat szerint kettővel kevesebb killje lett, mint volt. Valde-ról nem is beszélve, neki 11-ről 2-re csökkent a fragek száma. A halálainak száma viszont abban az értelemben pontos, hogy a két félidőre nézve külön-külön igaz, csak érthetetlen, hogy miért állt vissza 0-ra minden statisztikája a második félidőben. Ezzel szemben NBK-nél hibátlan az ölés-halál páros megjelenítése mindkét félidőben.

A másik probléma a halálokra vonatkozik, ugyanis ez sem maradt érintetlenül. Cadian az eredményjelző szerint az első félidőben 2-szer halt meg, majd a második félidőben, a 22. körben csak három halálnál járt. Ha matekozunk kicsit és elővesszük a HLTV hivatalos adatait a meccsről, akkor láthatjuk, hogy Cadian 12-szer halt meg és 29 körös volt a mérkőzés, így elég valószínűtlen, hogy a következő 7 kör alatt 9-szer halt meg. Viszont az ő killjei nem kerültek törlésre a félidőt követően, a meccs végén valóban ő volt a szerver legjobbja, 27 killel.


A tisztán látás végett itt vannak a meccsvégi valós statisztikák a HLTV-től

Remélhetőleg minél hamarabb búcsút inthetünk ennek az idegesítő hibának. Az ESEA elvileg már foglalkozik a megoldással, így hamarosan megszabadulhatunk tőle:

Ha valaki szeretné visszanézni a mérkőzést magyar nyelvű kommentár mellett, akkor itt megteheti:

Kövess Minket!