Így tolták régen: a legjobb csapatok a régi Infernón

Összeszedtük azokat a csapatokat és játékosokat, akik a legjobbak lehetnek az új Infernón az alapján, hogy mit nyújtottak annak idején a régin!

A múlthéten már beszámoltunk róla, hogy Dust II-t ezentúl Inferno helyettesíti az aktív versenypályák között, illetve összegyűjtöttük nektek az elmúlt évek legszebb megmozdulásait is. Ezek után itt az ideje, hogy megpróbáljunk kicsit a jövőbe tekinteni. Nézzük meg, kik lehetnek az új Inferno legnagyobb ászai!

TOP 5 legemlékezetesebb megmozdulás Dust II-ről - VIDEÓ

Dust II távozása miatt most összegyűjtöttünk nektek 5+1 emlékezetes megmozdulást a profi játékosoktól, ezzel lezárva ezt a hosszú és szép korszakot.

Virtus.pro

A lengyeleknél kissé vegyes az összkép, ugyanis ők 119 alkalommal játszották a pályát és "csak" 61-szer nyertek rajta, ezzel 51%-os győzelmi arányt nyújtottak a pályán. Ettől függetlenül elég jól teljesítettek minden mérkőzésen és előszeretettel játszották a pályát, így igen valószínű, hogy ismét része lesz a map pooljuknak az újradolgozott verzió is.

Ninjas in Pyjamas

A nindzsák alapnégyese, vagyis a közel 5 éve együtt játszó friberg, GeT_RiGhT, f0rest és Xizt elég sokszor, összesen 131-szer játszott hivatalosan Infernón, ebből 61-szer nyertek és 60-szor kikaptak, ami azt jelenti, hogy 55%-os győzelmi arányukkal picit több, mint a meccsek felét hozták le ezen a pályán. Azonban elég sokat játszották a pályát, és kis érdekességként összeszedtük, hogy melyik 5. játékossal hány alkalommal. Ezekből az adatokból is látszik, hogyan csökkent a csapatnál a pálya népszerűsége, mígnem kikerült, így pyth már csak 5-ször játszott a NiP-ben Infernót.

  • Fifflaren - 72
  • allu - 42
  • Maikelele - 11
  • pyth - 5

Dánok

A 2015-ös TSM játékosai (device, Xyp9x, dupreeh, Karrigan, cajunb) 81 alkalommal tették be a lábukat Infernóra, és egész szép eredményt hoztak itt össze: 52 győzelem és 29 vereség áll a mérlegükön, vagyis 64%-os győzelmi arányuk van. Az Astralisban már csak hárman játszanak közülük, de gla1ve irányítójátékával teljesen elképzelhető, hogy nagyot fognak majd alakítani a pályán. Karrigan a FaZe-hez került, ahol az ő irányításával szintén elég jó esély van arra, hogy a FaZe Clan egy erős Inferno csapat lehessen majd. Cajunb pedig a Northban játszik, ahol a tehetséges és fiatal játékosok agresszív stílusa ismét lehetővé teszi a magas szintű Inferno játékot, ugyanis az új pálya pont ezt a stílust követi nyitottságával.

Franciák

Az utóbbi idők forgatásait szemügyre véve nem lehetne külön egy jelenlegi francia felállást sem kiemelni, ezen a pályán minden létező francia ötös jól teljesített az elmúlt években. 2015-ben egyértelműen az EnVyUs volt a világ második legjobb Inferno csapata, előttük pedig a Team LDLC.com bírt hasonló eredménnyel. Az LDLC 78 alkalomból 53-szor nyert, ezzel közel 68%-os győzelmi arányt hoztak össze. A 2015 nyarán megalakuló EnVyUs lineup már kevesebbszer játszott a pályán (30-szor), azonban 22-szer nyertek és csak 8-szor kaptak ki, ezzel 73%-os győzelmi arányt harcoltak ki. Az új G2-nak valószínűleg nem ez lesz az első pálya, amin gyakorolni kezdenek, de biztosra vehető, hogy amint teret fog nyerni magának a pálya, úgy ismét láthatjuk a franciák játékát rajta!

Fnatic

A régi-új felállást követő svéd ötös a legsikeresebb Inferno csapat volt a régi pályán. Összesen 171 alkalommal játszották a pályát és 125-ször meg is nyerték rajta viadalaikat. Összesen 3 alkalommal játszottak hosszabbítást és 43-szor kaptak ki, ami elég szép statisztika. Ez alapján 73%-os győzelmi arányt sikerült összehozniuk, ami a mai napig egyedülálló teljesítménynek számítana bármelyik pályán, ha figyelembe vesszük, hogy hány alkalommal játszottak. Érdemes azt is megjegyezni, hogy ennek csak töredékét játszották a teljes jelenlegi lineup-pal: ez összesen 29 meccset jelent, melyből 26-ot meg is nyertek, ami közel 90%-os arányt jelent! Ha a pálya friss változatát is képesek lesznek dominálni, akkor kemény idők következhetnek!

Egy dolog azonban biztos, kell majd idő a csapatoknak, hogy újra kiismerjék a pálya minden szegletét. Ezért eleinte kicsi az esélye, hogy sokszor lássuk majd a pályát, de néhány hónap múlva ismét a legnépszerűbbek között pompázhat, mint annak idején.

Kövess Minket!