Ilyen volt a SaveGame

Ilyen volt a SaveGame

Mi is ott voltunk a szombati rendezvényen - elmeséljük, mi mindent láttunk.

Február 11-én, azaz múlt szombaton került megrendezésre a SaveGame független videojáték kiállítás, ami nem kis meglepetés volt mind a szervezőknek, mind a vendégeknek. Nem is csoda, hiszen már dél körül többen voltak, mint amire bárki is számított, és ez a közönség igencsak vegyes volt. Ez annak is köszönhető, hogy a potméteres pongtól kezdve egészen a PS VR-os Resident Evil 7-ig minden volt. Az idősebb vendégek közt volt, aki az új, modern dolgokra volt kíváncsi és volt olyan is, aki a régi szép emlékeket szerette volna felidézni, vagy éppen saját gyermekének megmutatni. A másik nagy meglepetés a fiatalabb korosztály volt, akiknek nagy része még csak rá sem nézett a VR-ra, helyette inkább önfeledten püfölte valamelyik Nintendo kontrollert, vagy éppen a Tekken sorozat egyik korai részével játszott.

A programok változatosságával sem volt gond. Volt egy kis RGB-vel megfűszerezett Guitar Hero, a Meltdown által kihelyezett gépeken lehetett Quake-ezni és Unrealezni, betekinthettünk a cosplay-készítés világába, sőt, rengeteg verseny és nyereményjáték is volt. Tehát mindenki megtalálhatta az érdeklődésének valót.

A hely sajnos a nagy érdeklődésnek köszönhetően elég szűkös volt - ezt a jövőben mindenképp orvosolják majd a szervezők. Mert igen, lesz még SaveGame, ezt Gemeiner Brigitta, az egyik szervező erősítette meg, akit az eseményről kérdeztünk. Elmondta, hogy az egész rendezvény ötlete azon apropóbol jött, hogy eddig nem volt Magyarországon olyan kiállítás, ahol mindennel foglalkoztak volna egy kicsit (retro, VR, szerepjáték stb.), és nem egy adott márka vagy szponzor lenne az, aki köré épül az egész, plusz a szervezőkhöz igencsak közel áll ez a világ. Emellett hozzátette, hogy őt is meglepte, mennyien jöttek el, és hogy a fiatalabbak mennyire érdeklődőek a retro konzolok és játékok iránt.

Ha már interjúk, sikerült két YouTubert is elcsípni: Paplovagot és Sirius-t. Mindkettejüktől azt kérdeztük, hogy mint YouTuberek, rájuk mennyire hat az esport és hogy mennyire követik az eseményeket. Abban mindketten egyetértettek, hogy nemigazán van nagy hatással rájuk ez az egész, Paplovag ehhez hozzátette, hogy inkább a különféle médiaversenyek (mint ami R6: Siege-ben is volt) azok, ahol ők találkoznak ezzel. Az, hogy mennyire követik az esportot már megoszlott. Míg Sirius nem igazán foglalkozik ezzel, addig Paplovag néha-néha még ránéz egy-egy Dota versenyre, hiszen elárulta, hogy régen sokat játszott vele - bár most Siege-zsel szeretne kicsit többet foglalkozni.

Ezen felül sikerült elkapnunk a Totemori egyik készítőjét, Lakatos Tibort, akitől azt kérdeztük, hogy a fejlesztőkre miként hat az esport. Elmondása szerint mindenképpen pozitív, hiszen így olyan embereket is be tud vonzani, akik eddig még nem találkoztak ezzel a világgal, így meglehet, hogy még több ember kezd ezzel foglalkozni. De őket személy szerint nem érinti, lévén egy kis létszámú csapatról beszélünk, így már jóval azelőtt belekezdtek a dologba, minthogy az esport dömping elindult volna. Hozzátenném, hogy volt szerencsénk kipróbálni a játékukat, és mindenképpen szórakoztató a partijáték, remek dizájnnal, valamint egyszerű, de nagyszerű játékmenettel.

Összességében egy nagyon élvezhető és szerethető rendezvényt kaptunk, ami szinte mindenkit képes volt meglepni. Ti ott voltatok?

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.