„Egy kapitánynak muszáj hallatnia a hangját!” – FalleN interjú

„Egy kapitánynak muszáj hallatnia a hangját!” – FalleN interjú

FalleN az a kaptiány, akire az SK-nek egy éve szüksége volt. Ő kellett, hogy a csapat naggyá váljon.

Az SK Gaming csapatának az egyik, ha nem a legfontosabb játékosa Gabriel „FalleN” Toledo. A brazil profi hosszú utat járt be és sok helyen játszott, mielőtt beült volna az SK kapitányi székében. Viszont mióta ott van, a csapat egyre sikeresebb. Az ELEAGUE Major alatt a Slingshot arról kérdezte, hogy sikerült elérniük mindezt.

Mi történt veletek a 2016-os évben? Egy közepes csapatból a legjobbak közé jutottatok, akik mára kétszeres Major bajnokok? Mi változott?

FalleN: Nagyon sokat fejlődtünk, ez tagadhatatlan. Már előtte is rendben voltunk, stabilan ott voltunk a nagy versenyeken, de valahogy az elő- vagy a negyeddöntőkben mindig elvéreztünk. Aztán egy idő után azt vettük észre, hogy többször a döntőbe jutunk és el is hoztunk pár bajnoki címet. Ez nemcsak nekünk kellett, hanem a rajongóinknak is. A sikerek pedig a kemény munkának köszönhetőek, mindenki szívét-lelkét odatette, amikor gyakoroltunk és ennek meglett a gyümölcse. Valahogy meghonosodott bennünk a brazil szenvedélyes mentalitás, mehettünk akármilyen jól, valahogy mindig többet akartunk elérni. Ez még akkor is megmaradt, amikor a legjobbak voltunk a világon, még akkor is bennünk volt, hogy vanm amiben fejlődhetünk. Ez pedig nagyon fontos, ha valaki a csúcson akar maradni és továbbra is nyerni szeretne.

Amikor együtt kezdtetek játszani, mi volt a legnehezebb feladat, amin túl kellett lendülnötök? Hiszen azért tudjuk, hogy volt pár akadály, amit át kellett ugranotok és többször nem is ment minden simán.

FalleN: Szerintem a legnehezebb egy csapat életében, hogy amikor elkezdenek nyerni, akkor a többi csapat hozzáállása velük kapcsolatban megváltozik. Sokkal jobban felkészülnek belőletek. Olyan stratégiákat dolgoznak ki, ami szerintük jó ellenetek. Úgy alakítják a pályaválasztásaikat, hogy az nektek ne feküdjön. Szóval a legjobbaknak, folyamatosan egyre nehezebb dolga van és ebbe ütköztünk mi is. De kreatívnak kell lenni és meg kell próbálni egy lépéssel mindenki előtt járni és ebben mi jók vagyunk, de az elején ezt nehéz volt felismerni, és talán ebből eredtek a kisebb-nagyobb súrlódások.

De most beszéljünk egy kicsit rólad. Mikor kezdtél játszani először? Mit csináltál azelőtt, hogy CS profi lettél?

FalleN: Azt hiszem 2003-ban vettem először AK-t a ’kezembe’ és már az első pillanattól fogva komolyan vettem. Egyből kisebb versenyekre jártam, persze Brazílián belül. Talán 2009 volt, amikor először elhagytam az országot egy verseny miatt, akkor Kínába mentünk. Szerintem akkor döntöttem el, hogy csak ezzel akarok foglalkozni, a többi pedig már történelem.

Minden kétséget kizáróan te vagy az SK vezére és neked hallani a hangodat a legtöbbször egy-egy meccs alatt. Honnan jön a vágy, hogy vezesd a többieket?

FalleN: Nem hiszem, hogy ez egy személyes vágy lenne. Vagyok, aki vagyok. Egy kapitánynak muszáj hallatnia a hangját és van amikor te választod magadnak a szerepet, de van amikor a körülmények tesznek azzá, ami vagy. Egy a fontos, semmit nem szabad erőltetni, mert ha erőltetsz valamit, akkor szinte biztos, hogy rosszul fogod csinálni. Nekem szerencsém volt, mert amióta itthon vagyok Brazíliában, a profi karrierem szempontjából sikerült mindig jó döntéseket hoznom. Persze nem vagyok tévedhetetlen, voltak hibáim, de az esetek 95 %-ban jó irányba tereltem a többieket.

Honnan jön a motivációd? Mindig is meghatározó személyiség voltál?

FalleN: Az egyszerű válasz az, hogy imádom a Counter-Strike-ot. A bonyolultabb válasz az abból jön, hogy nagyon keményen dolgoztam azért, hogy a legjobbak közé kerüljek. Amikor pedig már ott voltam, akkor úgy döntöttem, hogy másoknak is segítek, hogy jobbá váljanak, hogy nekik kicsit könnyebb legyen az útjuk. Azt hiszem ebből fakad a motivációm.

Mi volt számodra a legemlékezetesebb az elmúlt másfél évben?

FalleN: Erre szerintem te is tudod a választ, nyerni a versenyeken. Nincs annál jobb érzés, amikor egy nehéz torna után a magasba emeled a kupát. Arra a pillanatra pedig, amikor megnyertük a két Major tornát szerintem életem végéig emlékezni fogok.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!