Zsebben a várva várt győzelem, jöhet a rájátszás?

Zsebben a várva várt győzelem, jöhet a rájátszás?

Élet-halál kérdése volt a tegnapi győzelem a GamersOrigin-nek, annak hiányában a rájátszátsól búcsút vehettek volna.

Egyik legfontosabb mérkőzésükkel néztek szembe tegnap a GOs srácok, mivel az utóbbi pár meccs nem úgy alakult, ahogy azt ők szerették volna. A Millenium és az LDLC ellen kikapni persze nem szégyen, de bluerzor saját elmondása a Gentle csapatát meg kellett volna verjék.

A mostani ellenfelük a Grosbill Esport volt, akik eddig győzelem nélkül álltak a tabella alján álltak 0 győzelemmel és 4 vereséggel. A GO mutatója 1-3 volt és ez a győzelem kulcsfontosságú volt számukra, hogy továbbjuthasanak a rájátszásba, ez tegnap sikerült. A továbbjutás még így sem teljesen biztosított, bár az nyugalomra ad okot, hogy a szintén 2 win 3 lose-al álló OSERV utolsó ellenfele a Millenium aki mindezidáig veretlen. Ha az OSERV kikap tőlük akkor bluerzorék mennek tovább, mivel ők az OSERVet 2:0-ra verték tehát az egymáshoz viszonyított mutatójuk jobb.

De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük a tegnapi napot. Az összes mérkőzésen elmondható volt, hogy az early game nem igazán kedvezett a GOs srácoknak. Objektívek terén sem feltétlen álltak a helyzet magaslatán. Általában a meccs közepétől szedték össze magukat és onnantól kezdtek el igazán rotálni a pályán. Csapatharcok terén is rendszerint koordináltabbak voltak ennek köszönhetően még a vesztes második meccsen is, igaz tornyokat nem nagyon hoztak, de killeket annál inkább. Illetve bluerzor nagy pontossággal biztosította a sárkányokat illetve baronokat, amikből lopnia is sikerült párat.

Két izgalmas mérkőzés után 1-1-re álltak a csapatok és jöhetett az végső összecsapás. Bluerzor a már retteget Kha'Zix-át vette elő a tarsolyból, Tonerre szintén legerősebb választását az Ahrit hozta. Egy kisebb missplay miatt bluerzor rossz helyzetbe találta magát az ellenfél Skeanz Lee Sin-jével szemben, így a first blood hozzájuk került. A következő kill is a GBE-nél landolt, mivel Krakmo a saját tornya alatt ölte meg Tonerre-t. Szerencsére a torony kiegyenlítette a cserét, de szépíteni már nem tudott bluerzor sem Skeanz-el szemben.

Elsőre úgy tűnt itt is gondok lesznek. Pár kisebb csetepaté után azért visszajöttek aranyban is, illetve elhoztak egy pokoli sárkányt. A csoda még váratott magára, mivel ezután 3 tornyot is elhozott a GBE, míg a GO 0-át sőt a következő sárkány is az övék lett. Ezt követően kettesbe kapcsolt a GO is, azonnal ledöntöttek 3 tornyot, miden kettőt is, ezzel kinyitva a pályát számukra. Folyamatos rotációkkal és lépéselőnnyel szép lassan visszazárták a GBE Pandora szelencéjébe, azaz a bázisukba. 

A GBE túlságosan kimerészkedett a mid lane-re ahol egy sikeres csapatharc után 4:0-át cserélt a GO, egyedül Shen maradt meg az ellenfélnél, neki pedig esélye sem volt már megtartani a Nexust 5 ellen. Mactor Jhinje még feléledt az utolsó pillanatban, de csak egy újabb halált tudott begyűjteni.



A mérkőzések után csatlakozott hozzánk bluerzor is TS-en, ahol többek közt a meccsekről, új karrierjéről, esetleg francia útjáról és hogy hogyan fogadtatta el választását otthon illetve a suliban az idősebb korosztállyal.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.