"Nem leszünk örökké a legjobbak, de erre törekszünk!" - dupreeh interjú

Az Astralis dán skillgépe a siker felé vezető útról és az őket segítő apróságokról mesélt. Dupreeh számára kicsit hihetetlen amit átélnek, szerinte mindez a kemény munkának köszönhető.

Peter „dupreeh” Rothmann az Astralis egyik leginkább fragerősebb játékosa, és a dán Counter-Strike egyik legfontosabb alakja. Ő és az Astralis idén már megnyerte 2017 első Major tornáját és a csapat a DreamHack Masters Las Vegas-ra is nagy reményekkel érezett:

Sikerült már feldolgozni az atlantai eseményeket? Hogyan ünnepeltétek meg az első Major győzelmeteket?

Az egész egy nagyszerű élmény volt és azt hiszem karrierünk legfontosabb állomása volt. Hiszen minden CS játékosnak az a leghőbb vágya, hogy megnyerjen egy Major tornát és utána elmondhassa, hogy ő bizony Major bajnok. Hosszú és nehéz út áll mögöttünk, de azt hiszem megérte. Azóta hazajöttünk Dániába, nagyon sok munkánk volt a szponzorainkkal és a hivatalos megjelenések miatt is állandóan úton voltunk. De a munkának gyümölcse is van, úgy tűnik, egyre több ember ismeri fel, hogy az esportoknak megvan a helye a sportok világában. Mikor hazaértünk, akkor külön győzelmi ünnepséget tartottak nekünk Koppenhágában, ahol a város polgármestere tartott beszédet. Utána pedig a fogadáson, dán szokáshoz méltóan, nagyon sok palacsintát ettünk.

A Major negyeddöntőjében olyan helyzetbe kerültetek, ahol egy gyengébb csapat, például a régi Astralis tuti összeroskadt volna. Arról beszélek amikor Xyp9x-nek nem sikerült a clutch a Na’Vi ellen.

Az utóbbi hetekben és hónapokban, nagyon sokat dolgoztunk a csapat mentális gyengeségein és szinte biztos vagyok, hogy a régi Astralis nem tudott volna felállni abban helyzetben. Ha nem készülünk fel az ilyen helyzetekre, akkor abból a negyeddöntőből a Na ’Vi ment volna tovább, de kezelni tudtuk a helyzetet. Egyszerűen nem engedtük meg, hogy Xyp9x hibája megérintsen minket. Volt még egy esélyünk és tudtuk, hogy a Dust2-n jobbak vagyunk. Szóval ahelyett, hogy az elszalasztott lehetőségen rágódtunk volna, egyből a jelenre koncentráltunk és nem hagytuk, hogy ez befolyásoljon minket. Ha ezt nem tudtuk volna meglépni, akkor nem tudtunk volna nyerni.

Van egy nagyon nagy előnyünk a többi csapattal szemben, a felkészülésünket egy pszichológus is segíti. Amikor egy ilyen szakértő foglalkoztatása felmerül egy szervezetnél, akkor sokan csak legyintenek, hogy minek az. Nagyon rövid idő alatt, nagyon sokat tanultunk arról, hogy mit jelent profinak lenni és mit is jelent az igazi csapatmunka. Van egy olyan érzésem, hogy a jövőben nagyon sok csapatnál bukkan majd fel hasonló munkatárs.

A Major győzelem mellett a csapat más szempontból is kezdd meghatározóvá válni az esport világban, olyan vállalatok szponzorálnak titeket mint az Audi vagy a Microsoft. Mint csapatulajdonosok mit gondoltok erről?

Nagyon büszkék vagyunk arra amit elértünk és felépítettünk. Nagyon örülök annak, hogy láthatom gyarapodni azt a csapatot, aminek ott voltam a születésénél. Ezzel együtt a jövőben szerintem nem mi leszünk az egyetlen olyan szervezet, akinek ilyen szponzorai vannak. A jövőbeni terveinkről részletesen nem beszélhetek, de annyit mondhatok, hogy nagyon izgatottak vagyunk az RFRESH elképzelései miatt, persze jó értelemben. Azzal, hogy az Audi már most belépett erre a piacra és mint hirdető megjelent, úgy gondolom kinyitott egy ajtót és a jövőben sokan fogják követni.

Sok csapat a klasszikus sportcsapatokkal kezdett együtt dolgozni, legyen az foci vagy kosárlabda. Ez egy lehetőség lehet számotokra is?

Semmi esetre sem. Mi a saját céljainkat akarjuk elérni. Ettől függetlenül, amikor arról olvasok, hogy egy csapat mögé beáll egy jól ismert sportszervezet, akkor kicsit mindig boldogabb leszek. Nagyszerű érzés, hogy az esportok egyre több figyelmet kapnak. Talán egyszer mi is leszünk akkorák, mint a tradicionális sportok.

A Major után egy hatalmas céltábla lesz a hátatokon, hogy fogtok ezzel megbirkózni? Most ti vagytok a legjobbak a világon, ez nagy nyomással is jár, szerinted milyenek az esélyeitek?

Az utóbbi pár hónapban azt hiszem nagyon sokat tanultunk önmagunkról. Ha pedig érdemes harcolni valamiért a világon, akkor az a legjobb csapat cím megtartása kell, hogy legyen. Tudjuk, hogy keményen kell dolgozni érte, mert most mindenki minket akar megelőzni, de vagyok annyira magabiztos, hogy azt mondjam, hogy sikerülni fog. Nem azt mondom, hogy mostantól örökre mi leszünk a legjobbak, mert ez lehetetlen ebben a mezőnyben. De az szerintem, hogy minden versenyen a top 4-be akarunk jutni egy kivitelezhető cél.

A vegas-i versenyen már a legújabb pályákon megy majd a csata. Tehát jön az új Inferno a Dust II helyett. Erről mi a véleményed?

Őszintén szólva, nagyon nehéz. Szerintem jót megyünk majd az új Inferno-n, de nem tudom azt mondani, hogy 100 %-ban fel tudtunk készülni rá, ahhoz túl kevés időnk volt. Egyik oldalról mindig jó, ha valami új kerül a játékba, viszont az, hogy a Dust II esik ki emiatt, már nem olyan jó hír és nem csak nekünk. Lehet egy nap majd Cobblestone hullik ki és akkor mi kerülünk előnybe. Erre választ már csak a jövő adhat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!