"Mi lenne, ha a leggyengébb class-ért bónusz csillagok járnának?"

A Blizzard folyamatosan harcol az egyhangúság ellen, ez azonban nem egyszerű feladat. Az alábbi felvetés Ben Brode-tól azonban egészen érdekes.

Nem mondható, hogy különösebben változatos korszakát éli jelenleg a Hearthstone. A ladderen a Shaman jelenléte már 30 százalék fölé kúszott, a "kalóz-csomag" bevallottan ott szerepel minden második pakliban, de a versenyeken sem jobb a helyzet, hiszen lényegében csak 5 class-t használnak a játékosok. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a Blizzard nemrég úgy döntött, itt az ideje a következő nerfeknek: egy-egy Pirate és Shaman lap is átalakításon megy majd át február végén.

Pirate és Shaman nerf, módosul a Ranked - íme minden változás egy helyen!

A Blizzard idejekorán bejelentette a hónap végére ígért változásokat, két lapon is gyengítenek, de a Ranked is módosul.

A lapok gyengítése azonban nem mindig megoldás. Ezt láthattuk a legutóbbi nerfek esetében is, amikor 7 lap működése is változott, végeredményben azonban még inkább beszűkült a meta a Shaman dominanciájának növekedésével. Nemrégiben maga Ben Brode is elismerte, hogy nem feltétlenül hoztak jó döntéseket az említett esetében - pedig olyan kártyákat vettek kezelésbe, melyekkel tényleg sokan játszottak.

A Hearthstone-csapat feje elmondta, hogy folyamatosan gondolkodnak olyan alternatív megoldásokon, melyekkel a változatosságot segíthetik elő, tesztelik a lehetőségeket. Egy igen elgondolkodtató példával is előállt: mi lenne, ha Ranked módban bónusz csillagok járnának azért, ha a legrosszabb class-szal sikerül nyerned? Hogy mitől számítana valami a leggyengébbnek (a legalacsonyabb népszerűség vagy éppen a győzelmi arány alapján), azt nem fejtette ki a példában, mindenesetre érdekes motiváló elem lenne ez a metán kívüli deckek gyakoribb használatára.

Egy biztos, a Blizzardnak valóban egyértelműen szerepel a céljai között a meta színesebbé tétele. Ennek köszönhető az is, hogy hamarosan átszabják a ladder rendszert, hiszen az "emeletek" bevezetésével a játékosok bátrabban kísérletezhetnek majd kevésbé népszerűbb paklikkal Ranked módban is. Ti mit gondoltok Brode felvetéséről?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!