2 meglepetés eredmény + 6 papírforma győzelem = Las Vegas második nap

Egyedül a mousesports éa a Gambit tudott meglepetést okozni, a többi meccsen a vesztes még két számjegyig se jutott a köröket tekintve.

A DreamHack Las Vegas első napja sok szempontból gyilkos volt: egyrészt a késői időpontok miatt, másrészt a fogadásgyilkos meglepetések sem tettek jól a nézők idegeinek, végül de nem utolsó sorban számos hiba bukkant fel az éles meccseken, bukott körhöz vezetett egy bugos vakító a NiP-nél és egy indokolatlan smoke + molotov kombó az OpTic rovására.

A második nap viszont már inkább egyhangú volt, 2 kivétellel minden meccsen az esélyesebb csapat nyert, ráadásul elég egyhangú eredménnyel. De lássuk a részleteket, rövid összefoglaló és értékelés a csoportkör második napjáról:

compLexity vs. North - 4:16 (Nuke)

Fogalmunk sincs, hogyan maradhatott bent Nuke az amerikai csapat vétózása után! Tegnap már kikaptak rajta, és akkor úgy gondolták, mára is jó lesz ez, maradjon csak?! Mirage, Overpass és Cobblestone is előbb került a kitiltás sorsára, vélhetően ezektől még Nuke-nál is jobban féltek, bele se merünk gondolni, ott mi lett volna az eredmény. A dán csapatokról viszont tudjuk, híresen jó Nuke-ot játszanak, egyszerűen fekszik nekik ez a pálya, gondoljunk akár az Astralis-ra, a North-ra vagy a Heroic-ra. Cajunb és társai most szép kis bemutatót tartottak, 14:1 volt a félidői eredmény. A compLexity így hamar ki is esett a további küzdelmekből, de ilyen vékony mappoollal ez valahol jobb is így.

Misfits vs. fnatic - 9:16 (Mirage)

Az újjáalakult svéd csapat a Gambit ellen még magabiztosan bent hagyta Inferno-t, most viszont már kibannolták, egy nap alatt nagyot fordult a világ. Maradtak inkább az eddigi receptnél, jól ismert és jól támadható pályákra szavaztak, az amerikai ellenfélnek végül Cache és Mirage közül kellett választania. Cache öngyilkosság lett volna, így maradt Mirage, de olofmeister ezúttal nagyon elkapta a fonalat támadásban. 11:4-el fordultak a csapatok, a meccs végén olof 28:11-el zárt, szépen nyitotta meg a lerakókat, a csapat pedig mintaszerű execute-okat hozott, mintha hónapok óta gyakorolnák:

TyLoo vs. NiP - 5:16 (Cobblestone)

2016-ban a TyLoo már okozott meglepetést egy Major utáni DreamHack-en, akkor az SK-t kiejtve jutottak rájátszásba a kínaiak, ezúttal azonban ismét be kellett érniük a csoportkörös búcsúval. A nindzsák alig engedtek kört, pedig Cobblestone nem is igazán a svédek terepe. A TyLoo-ról ezúttal is ugyanaz mondható el, mint az SK elleni meccsen, láttunk 1-2 szépen begyakorolt kört, de az aim és a kör közben döntéshozatal még gyenge az elit mezőnyhöz.

Renegades vs. Na'Vi - 6:16 (Mirage)

Ismét egy durva gázolás, ahogy a Nip, úgy a Na'Vi sem kegyelmezett gyengébb ellenfelének. Nem becsülték alá az ausztrálokat, maximális koncentrációval vetették bele magukat a meccsbe, és meg is lett az eredménye. Ákkva hagyták és simán kiejtették a Mirage-on szédelgő ellenfelet, akik nulla azaz nulla kört hoztak a pálya támadó oldalán.

Astralis vs. OpTic - 16:9 (Nuke)

Ezt a párosítást 2016 végén rengetegszer láttuk már, ELEAGUE döntő, ECS döntő és még sorolhatnánk. Irányítója nélkül azonban úgy tűnik már nem annyira beton az amerikai csapat, ráadásul ők is elkövették ugyanazt a hibát, mint a compLexity. Tanulja már meg mindenki, hogy Bo1-ben, ahol 3 vétó áll rendelkezésre, a dánok ellen ki kell szedni Nuke-ot és kész! CT-ben fölénnyel fordultak, terrorba pedig bátran támadtak, főleg a pálya kinti területét uralták magabiztosan a dánok, az eredmény könnyű győzelem lett.

Virtus.pro vs. Gambit - 10:16 (Cobblestone)

A hatodik meccsig kellett rá várni, hogy végre jöjjön egy meglepetés, és arra is, hogy mindkét csapat két számjegyű körig jusson. Tegnap, mintha csak kristálygömbből jósoltuk volna megsejtettük, hogy a két remek Cobblestone sorozattal rendelkező csapat itt csap majd össze, és lássatok csodát, így is lett. Azt, hogy Zeus ezen a pályán remekül irányít, AdreN pedig önkívületi állapotban játszik már a Major alatt is láthattuk, ezúttal a VP is kapott egy kis ízelítőt belőle. Snax-ék remek sorozata tehát megszakadt a pályán, a Gambité viszont tovább íródik:

12-7-5-5: ki szakítja meg a VP és a Gambit szép sorozatait?

Sorozatos győzelmeken ülnek mindketten, ma esti egymás elleni meccsüknek szép kis extrát adhatnak ezek a statisztikák.

SK vs. Cloud9 - 16:6 (Overpass)

Fájóan sima meccs a két első körös győztestől, de várható volt egy hasonló verés azok után, amit a Cloud9-tól mostanában láttunk. Már a NiP-et is csak fogcsikorgatva sikerült elverniük ugyanitt, a brazilok pedig oktávokkal jobbak ezen a mapon bármelyiküknél is. FalleN hozta a szokásos vadulásait, több 3K és 1v2 clutch és befigyelt a csapat irányítójától. Öröm volt látni, hogy támadásban is jól működött az új lineup, aztán CT oldalon a brazilok mindössze egy kört buktak, mielőtt befejezték a meccset.

FaZe vs. mousesports - 10:16 (Mirage)

Ha valaki meglepődött a Gambit sikerén, és leült kicsit megpihenni a gép előtti Gamer székbe, az a FaZe meccs után a padlóról kellett hogy felkászálódjon. A mousesports egy kudarcokkal teli 2016-os év és egy rosszul sikerült Major után egyszer csak előjött a semmiből és egy Na'Vi + FaZe verés után belőtték magukat a rájátszásba. A sors furcsa fintora, hogy egyrészt ez NiKo utolsó versenye régi csapatával, másrészt hosszú-hosszú idő óta ez az első olyan LAN, ahol chrisJ nélkül álltak fel, de valamiért mégis most indult meg a szekér. Szó se róla, a helyette érkező Oskar alaposan kitesz magáért, a távozó NiKo-val együtt:

Biztos továbbjutók: Astralis, Gambit, SK, mousesports

Biztos kiesők: compLexity, Misfits, TyLoo, Renegades

Pénteki meccsek:

North vs. OpTic (19:00) Bo3

fnatic vs. Virtus.pro (22:00) Bo3

NiP vs. Cloud9 (01:00) Bo3

Na'Vi vs. FaZe (04:00) Bo3

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!