Karrigan végre elárulta, miért NiKo-t választották ScreaM helyett

A FaZe irányítója egy interjúban mesélt róla, hogyan választották ki a csapat új ötödik játékosát. A pénz nem számított.

Az átigazolási időszak vége a FaZe-től volt hangos, mikor már tudni lehetett, hogy aizy távozik a csapattól, egyből megindult a találgatás, ki lesz az új ötödik. Sok név felmerül, ám végül úgy tűnt ScreaM lesz a befutó, az utolsó pillanatban viszont mégiscsak NiKo-val állapodott meg a csapat.

Karrigan a DreamHack Las Vegas alatt adott interjújában árulta el, hogyan alakultak házon belül a dolgok, végre megkaptuk a válaszokat az év eddigi legnagyobb igazolásának hátteréről:

"Jó pár hosszú éjszakánk volt, mire megtaláltuk az új ötödiket" - kezdte a beszámolót karrigan. "Számomra fontos volt, hogy aizy távozása után olyasvalakit találjunk, akinek hasonló céljai vannak a játékkal mint a meglévő négyesnek, és skillben se lógjon ki, sőt, jobb legyen mint a távozó aizy. Egy csere csak akkor előrelépés, ha jobb játékost igazolsz. NiKo-val mindig is szerettem volna együtt játszani, a lehető legjobb erősítés, akit csak szerezhettünk!"

De akkor hogy jött a képbe ScreaM, aki sokáig befutónak tűnt?

"Két lehetőségünk volt, ScreaM és NiKo. ScreaM-nek nem volt élő szerződése, de NiKo-t jobban akartuk, ezért vele kezdtünk el tárgyalni. Viszont olyan hosszadalmasnak tűnt az egyezkedés, olyan közel voltak a versenyek határidős dátumai, hogy lemondtunk róla, jöhetett ScreaM. Lehet, hogy ez az ötös is jó lett volna, de akkor megkaptuk a hírt, NiKo mégis jöhet, minden akadály elhárult! Egyértelmű volt a döntés, hisz elsőre is őt akartuk. Könnyebben veszi majd át aizy szerepkörét, sok feladat és pozíció megegyezik majd azokkal, ahol most játszik, így gyorsabban lesz meg a csapaton belüli összhang is."

A pénz tehát nem számított, és a dolognak semmi köze nem volt belső konfliktusokhoz, ha NiKo és a mousesports kicsit többet gondolkodott volna a FaZe ajánlatán, most lehet ScreaM lenne az új ötödik. Szerencsére azonban még időben összejött a megállapodás, így a DreamHack Las Vegas után NiKo maga mögött hagyja a mousesports-os éveket, és karriere végre új fejezethez ér, jöhet egy magasabb fokozat, a tényleges elit!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!