Ha az a volna nem lett volna...

Ha az a volna nem lett volna...

Az első meccset viszonylag könnyen behúzta a G2, a második viszont tényleg egy hajszálon, pontosabban egy alaptámadáson múlt.

Egy igazi rangadóval indult a mostani LCS hét, mivel a két eddig veretlen gárda, azaz a G2 és az UOL csapott össze. Mindkét csapat tökéletes győzelmi aránnyal vezette a saját csoportját, a G2 az A-t, míg az UOL a B-t. Annyira várta már mindenki ezt a meccset, hogy még külön hype videó is készült hozzá a Riot jóvoltából.

UOL vs G2, csak egyikük maradhat veretlen!

Most csütörtökön összecsap a két legerősebb csapat az EU LCS-ben, egyikük biztosan elbukja a makulátlan nyereségi arányt.

Az első mérkőzés egész jól indult az unikornisok számára, Xerxe Kha'Zix-a egy jó invade-el megtalálta az első gyilkosságot Trick megszokott Graves-ével szemben, jókor várta a koreai játékost a saját redjénél, a bot lane pedig nem tudott időben reagálni. Sajnálatos módon ez volt nagyjából az első és utolsó jó megmozdulásuk a játékban, mivel a G2 innentől kezdve átvették az irányítást. Expect-től nem feltétlen vártuk a Renektont, de a krokodil túl nagy falatnak bizonyult Csacsi Poppyjának.

Hylissangot ezúttal (is) sajnos megszállta Hachani szelleme, rengetegszer vállalta túl magát és kapták el pozíción kívül. Ennek köszönhetően hétszer is meghalt az első mérkőzésen és mindemellet két támogatása volt csak, gyilkossága pedig nulla Malzaharként.

A kompozíciója egyébként nem volt rossz egyik csapatnak sem, de Exileh-ék nem jutottak el arra a pontra, hogy tényleg meginduljanak, hiába volt egy Ryze a miden és egy Malzahar boton, az elkapások nem jöttek össze, erről többek közt Mithy Tahm Kenche is tehet. Pár kegyelem gyilkosságot begyűjtöttek a meccs alatt, de tornyokból nem sokat és a Baron lopás se jött be ezúttal. Végül 39 perc alatt, több mint 17 ezres aranyelőnnyel a zsebükben a G2 hozta el a széria első meccsét.


Második alkalommal megfigyelhettünk pár szokatlanabb választást mindkét oldalon, Perkz például Azirt hozott midre , míg Csacsi egy Gnart, aki nem a leggyakoribb hősök egyike jelenleg. Tahm Kenchre ezúttal Hylissang tartott igényt, míg mithy a bajszos északit, Braumot kaparintotta meg. A kilencedik percig nagyjából nyugi volt a pályán, de aztán jött egy sikeres bot lane dive a G2 részéről amiből az UOL botlane-je nem jutott ki élve, sőt Exileh is feláldozta magát, igaz egy válaszkillért cserébe.

Azt tudni kellett az UOL kompozíciójáról, hogy az első 20 percük a túlélésről szólt. Annak rendje és módja szerint ekkor indultak meg igazán, egy szép 3:0-ás csere után egyből rámentek az éppen megjelenő első baronra, amit el is hoztak. Hirtelen nagyon fordult az állás és az aranykülönbség is, az UOL javára. Xerxe sokkal magabiztosabban mozgott ezzel az Ivern-nel, hasznosabbak voltak az érkezései is. 

Úgy tűnt minden rendben van, ám a második Baronra vakmerő módon benevezett a G2, nem számoltak Ivern bokraival, így viszonylag könnyű dolga volt a lopásnál Xerxenek, mivel Tricknek nem volt konkrét rálátása a bokorban. A Baront kihasználva a teljes bázist elhozták kb, kivéve a Nexust és talán pont ezt okozta a vesztüket.

A 40. percben a csapat 4 tagja topról érkezett befejezni, amit elkezdtek, Csacsi pedig botrol teleportált be a szabad Nexushoz Őrangyallal. Amíg ő a Nexust püfölte, de addig csapatát felnyársalták úgy, hogy a G2 még életerőt sem vesztett, de igazából nekik a figyelemelterlés volt a céljuk. Nem sikerült elég ideig kihúzniuk így Csacsira összpontosult a figyelem, aki már-már majdnem elhozta a Nexust. Feltámadása után még egy szép Gnar ultival tessékelte vissza a bázisukra mithyt és Tricket, egyetlen egy alaptámadás hiányzott a győzelemhez és hogy legyen harmadik meccs, de Zven megmentette csapatát egy quadrkillel.

Az ujjáéledési idők már túl hosszúak voltak, hogy időben feltámadjon az UOL és így a G2 majdnem 41 perc alatt visszajött egy olyan mérkőzésen amit papíron el kellett volna veszíteniük, az önzőség és a vakmerő kockáztatás ezúttal nem fizetődött ki Csacsiéknak.

2:0 lett így az összecsapás végeredménye és ezáltal már csak a G2 veretlen Európában. Ha az a volna nem lett volna... Revansra lehetőség viszont lesz, mivel egy csoportba kerültek az IEM Katowicen, ami jövő héten kezdődik. 

A Fnatic és a Splyce mérkőzött meg ezután, ahol az első meccset a Fnatic magabiztosan nyerte, esélyt sem adva a Splycenak, de utána tanulva hibáikból több meccset már nem adtak a YamatoCannon által vezett  srácok és 2:1-re megverték a Fnaticot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!