Egyedüli magyarként már a Top16-ban jár a Team HoP az ECS selejtezőjében

Egyedüli magyarként már a Top16-ban jár a Team HoP az ECS selejtezőjében

Vasárnap 14 órától jön a folytatás, a két legjobb csapat kap helyet a Development ligában!

Az ECS-t, avagy Esports Championship Series-t talán nem kell bemutatni senkinek: az immáron harmadik szezonjánál járó CS:GO versenysorozat előző, 660.000 dolláros összdíjazású szezonját, és egyben történelme első kupáját az Astralis nyerte, megelőzve az Optic Gaminget a fináléban.

Behúzta történelme első trófeáját az Astralis!

Az ECS második szezonját magabiztosan, map vesztés nélkül húzta be a dán csapat.

A bajnokság struktúrája hasonló az ESL Pro League-éhez: EU és NA, bajnoki szezon, ahol mindenki játszik mindenkivel, majd a legjobb négy a két régióból megy a rájátszásba, ahonnan végül kikerül a győztes. A bajnokságba az úgynevezett "Development League"-n keresztül lehet bejutni, ez kvázi egy "B-liga", amelynek a legjobbjai az ECS utolsó helyezettjeivel játszanak egy kieséses/feljutási meccset.

A Development ligába két, nyílt selejtezős hétvégén lehet bekerülni, régiónként és selejtezőnként a két-két legjobb csapat, valamint hozzájuk 4 meghívott csapat társul még, ezzel kialakítva egy 8 fős észak-amerikai és egy 8 fős európai mezőnyt. Az első nyílt selejtező már a végéhez közelít, de van a magyarok számára örömhír, ugyanis egyedüli hazai csapatként a Team HoP már a legjobb 16 között jár!

Az AronhMk, Er9k, bzt, FIFI, NOFEAR ötös az 1024-es mezőnyön verekedte fel magát a legjobb 16-ig, itt azonban már olyan nevek vannak, mint a PENTA, az Epsilon, az LDLC, a Vega Squadron, vagy a legutóbbi ESL SEC győztes Outlaws.

A top16 még Bo1, de a legjobb 8-tól már Bo3 meccsek vannak, az elődöntők győztesei pedig kvalifikálják magukat a Development League-be, ahol február 28. és március 16. között, Bo2-es meccseket fognak játszani minden, a ligában résztvevő csapat ellen. Innen a két legjobb küzd majd meg az ECS legutóbbi kiírásának 9. és 10. helyezettjével egy Bo5 keretében a feljutásért. 

A többi magyar csapatnak fontos infó: a második nyílt selejtező február utolsó hétvégéjén, 25-én és 26-án lesz, érdemes (újra) nekifutni! Arról egyelőre nincs információ, hogy lesz-e közvetítés, de ha igen, úgy frissítjük nektek a cikket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: Cybbet

Kövess Minket!