Kedden indul a Meltdown City Clash, az Esport1 pedig élőben adja

Kedden indul a Meltdown City Clash, az Esport1 pedig élőben adja

Kövesd velünk Budapest és az európai Meltdown-városok csatáját Overwatch-ban.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, ezúttal az Overwatch a soros a Meltdown City Clash-ben: február 21-én, kedden megkezdődik az egészen áprilisig tartó versenysorozat az európai Meltdown városok között!

Szállj szembe Európával: újból jön a Meltdown City Clash!

Ezúttal Overwatch-ban küzdenek meg az európai Meltdown-városok, a versenyen bárki részt vehet!

Az egyes játéknapok két részre vannak bontva: közösségi és kompetitív fázisra. Az első, közösségi részben a városok egy Bo5 meccset játszanak majd az aktuális ellenféllel, lehetőleg mindig 6 különböző játékossal. Ennek megfelelően legfeljebb 30-an nevezhetnek egy-egy játéknapra, de ha esetleg nem jönne össze a maximális létszám, akkor egy játékos több mérkőzésen is képviselheti Budapestet - de egy összecsapás során legfeljebb két meccsen. Az 5. pálya véletlenszerűen lesz majd kiválasztva, a győzelemért pedig 1 pont jár az adott városnak. A játékosok maguk is pontokat kapnak az adott játéknapon lejátszott első (ez fontos) meccsük után: győzelemért 3, vereségért 1 pont jár. Egy adott keddi napon csak az első meccs számít. A széria végén a legtöbb pontot gyűjtő játékosok jutnak majd tovább a közösségi playoffba a csoportkört követően, ide 8 helyszín jut majd tovább (a 6 csoportelső és a 2 legjobb csoportmásodik).

A kompetitív módban, amely ugyanazokon a napokon, a közösségi után lesz, a városok Bo3 meccseket játszanak egymás ellen, viszont itt a győzelem 2 pontot ér 1 helyett. A játékosok itt is pontokat gyűjtenek, viszont ha valaki közösségi és kompetitív meccset is játszik, az ő pontjai összeadódhatnak (tehát két győzelem esetén a játékosnak 6 pontja lesz).

Megverették a magyar csapatot? Mégsincs utazás Toulouse-ba

A verseny szervezői Budapest győzelme után újrajátszást követeltek, mire a második meccsen Párizs gyanúsan simán agyonlőtte a magyarokat.

Fontos még, tanulva a CS:GO-s esetből, hogy csak Meltdown által biztosított felszereléssel (egér, billentyűzet, füles, monitor) szabad játszani, ellenkező esetben kizárásra kerül az adott város.

Íme a csoportbeosztások - mi Kölnnel és Strasbourggal kerültünk egy trióba.


A Meltdown City Clash hivatalos médiapartnereként az Esport1 minden játéknapot élőben közvetít majd, kommentátoraink orobeRto és TZeus lesznek. A mérkőzések keddenként ~19:30-tól kezdődnek és olyan 11-ig tartanak majd. Van Facebook event is, azt itt frissítjük majd folyamatosan. Legyetek minél többen!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!