4 hónap, 4 győzelem: így lett Pavel a Hearthstone legsikeresebb játékosa

Az orosz világbajnok a BlizzCon után sem állt le: sorozatos sikerekkel bizonyítja, nem véletlenül nyert.

250 000 dollár. Ennyi pénzt tehetett zsebre Pavel azzal, hogy 2016 novemberében megnyerte a legutóbbi világbajnokságot, amivel nemcsak a BlizzCon bajnokává, hanem minden idők legsikeresebb Hearthstone játékosává is vált egyben. Az előző évhez képest négyszeresére nőtt díjalap miatt nem volt kérdés ilyen tekintetben: aki megnyeri a világbajnokságot, az rögtön a kereseti lista élére fog ugrani. De megérdemelten foglalja el vajon ezt a trónt az orosz játékos?

Ez utóbbi kérdés az, amit sokan feltettek a világbajnokság után, nem vitás ugyanis: Pavel több ponton is óriási szerencsével maradt versenyben a tavalyi BlizzConon. A csoportmeccsek során OmegaZero ellen 0:3-ról állt fel, és jutott tovább az utolsó szalmaszálba kapaszkodva. A nyolcaddöntőben pedig megcsinálta ugyanezt Amnesiac ellen, ahol megszületett az ominózus "Babbling Book-legenda" is.

A könyvecske azóta egybeforrt Pavel nevével, ami egyben kissé be is skatulyázta az orosz játékost, hiszen bármennyire is vicces és jópofa az asszociáció - a születésnapjára például a lenti képen látható tortát kapta -, mégis egy RNG-lapról beszélünk, ami könnyen meg tud bélyegezni akár egy egész pályafutást.

Lényeg a lényeg: hiába a világbajnoki cím, sokan még ezután is kételkedtek Pavelben. Azóta azonban mindent megtesz, hogy bizonyítsa: nem véletlenül került hozzá a trófea. Olyannyira, hogy a BlizzCon óta további három versenyen tudott nyerni - többek között a téli Európa-bajnoki címet elhódítva.

Kiugró teljesítmények mindig is voltak és mindig is lesznek a Hearthstone-ban, Pavel azonban sorozatos sikereivel szép lassan mindenkit el fog hallgattatni. Egy nagy ellensége azonban még akad: ez nem más, mint a korábban már említett Amnesiac, aki nagyon úgy tűnik, magára öltötte a nemezis szerepét. Hiába azonban a kemény szavak: a még mindig piszkosul fiatal amerikai eredményekkel továbbra sem tudta alátámasztani, hogy valóban jobb orosz ellenfelénél.

Amnesiac nem most fogja megmutatni, hogy jobb játékos Pavelnél

Nem jött össze a Top 4 az amerikai játékosnak a Winter Playoffon - íme a továbbjutók és a győztes paklik.

Sokan életük nagy sikerét érték el a 2016-os világbajnokságon, ha azonban végignézünk a névsoron, látható, hogy a többség azóta nem igazán hallatott magáról sikerekkel. Egy kivétel van: éppen Pavel az, aki nagyon úgy tűnik, hogy végleg bejelentkezett egy helyért a Hearthstone legjobbjai közé. Mindezt 18 évesen, több mint 80 millió forint összekártyázott pénzzel. A fenti eredménysor ugyanis már jóval több szerencsénél...

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!