Hamarosan kezdődik az IEM Katowice!

Hamarosan kezdődik az IEM Katowice!

Egy kis ismertető az első nemzetközi megmérettetésről 2017-ben, az IEM Katowice-ről.

Hamarosan kezdetét veszi az idei első nemzetközi League of Legends verseny. Az IEM Katowice február 22-től egészen február 26-ig fog tartani. A rendezvénynek a 11.500 férőhelyes Spodek Arena ad otthont. 

Miután azt hittük, hogy a G2 meghívásával végre megvan az a nyolc csapat, aki képviseli magát a versenyen, jött az EDG és keresztbe tett mindennek.

A G2 is utazik Katowicébe!

A G2 Esports lett az utolsó csapat, aki elutazhat az IEM Katowice nagy döntőjére, meghívásos alapon.

Előző hét szerdán még rendben volt minden, aztán az utolsó pillanatban az EDward Gaming vízumproblémákra hivatkozva visszamondta a meghívást. Az EDG egy videóban közölte a hírt, miszerint nem utaznak Katowicébe.

2017 Január 27-én kaptuk meg a meghívást az IEM Katowice-re és amint tudtuk neki álltunk mindent elintézni, készülni a versenyre. A nagyon kemény LPL-re való készülés miatt, az volt az egyetlen lehetőségünk, hogy Sanghaj-ban kérvényezzük a vízumunkat. (Kínában mindig a születési városban vagy a születési helyhez legközelebbi városban kell kérvényezni a vízumot. Például, ha Pekingben születtél akkor Pekingben kell kérvényezned a vízumot, még akkor is ha Sanghajban laksz.) Háromszor mentünk el, hogy sikerüljön vízumot szereznünk és ezek után mondták meg nekünk, hogy akik nem Csiangszu-ban, Csöcsiang-ban, Sanghaj-ban vagy Anhuj-ban születtek azoknak nem áll módjukban vízumot adni. Ezek után felkerestük az IEM-et amilyen gyorsan csak tudtuk és a segítségüket kértük. Már az összes előkészület megvolt a versenyre, le volt foglalva a repülőjegy, a szálloda minden megvolt egészen február 17.-ig amikor még közel sem volt biztos az, hogy egyáltalán lesz-e vízumunk. Annak ellenére, hogy nem tudunk elutazni, sok sikert kívánunk az összes résztvevő csapatnak!

Így, hogy az EDward Gaming is kiesett egy újabb csapatot kellett keresniük a rendezőknek, akiknek kevesebb mint 2-3 napjuk maradt elintézni mindent. Sikerült is találniuk egy nyolcadik résztvevőt a Hong Kong Esports személyében.

Végre, így már teljes a sor és reméljük az is marad már a rendezvény kezdetéig.

A résztvevő csapatok:

  • H2k Gaming
  • M19 (ex-Albus Nox Luna)
  • Unicorns of Love
  • Flash Wolves
  • Kongdoo Monster
  • ROX Tigers
  • G2 Esports
  • Hong Kong Esports

A tornán két csoportba lesznek osztva a csapatok.

A CSOPORT B CSOPORT
ROX Tigers Kongdoo Monster
H2k-Gaming G2 Esports
Hong Kong Esports Flash Wolves
M19 Unicorns of Love

Egyből egyenes kieséses szakasszal kezdenek a srácok méghozzá BO1-es rendszerben. A két csoport első és második helyezettje jut be a rájátszásba azaz az elődöntőkbe, ahol két BO3-as széria után dől el, hogy melyik az a két csapat akik a döntőben egy BO5 keretein belül mérhetik össze tudásukat.

Az első meccset a ROX Tigers és az orosz M19 játssza február 22-én (szerdán) délután 2 órától. 

Hétvégén már a helyszínen lesz az Esport1 stábja is így frissebbnél-frissebb infókra és izgalmas élő bejelentkezésekre is számítsatok!

Az összecsapásokat a MagyarLoLTV fogja közvetíteni, akiket a Twitch-en tudtok követni.

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

Ti kinek szurkoltok az év első nemzetközi versenyén?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!