Nagyon beütött a Super Smash Bros., brutál nyereményalap érkezik

Nagyon beütött a Super Smash Bros., brutál nyereményalap érkezik

A tavaszi Smash Bros. torna kicsit megugrott, főleg pénzügyileg. Még nincs a nagyok között, de jó úton halad.

Még az év elején szó volt arról az egyik cikkünkben, hogy az Egyesült Államok a világon az egyetlen olyan ország, ahol a konzolos esportok befértek a kifizetési lista első 5 helyére. Ez persze leginkább a Halo-nak vagy a Call of Duty-nak. De van egy játék, ami nincs a legnépszerűbbek között, de épült köré egy stabil közösség. A versenyeken és persze a közvetítéseken pedig egész jó nézőszámot tudnak produkálni. Ez a játék pedig a Smash Bros. Most pedig a rajongók megmutatták, milyen erősek, hiszen a Summit Spring 2017-es állomásán egy kicsit aládurrantottak a nyereményalapnak.

Hol lehet a legjobban keresni az esportokban?

Ben | 17/01/24 08:55 2016 egy jó év volt a profi esport játékosoknak. Világszerte egyre több verseny indult útnak, és sok már meglévő torna esetében a nyereményalapban milliós összegek voltak. Gondolok itt a DotA 2 Internationalre, a League of Legends Worlds versenyre vagy a CS:GO Majorre.

Ma az esport versenyeken nem egyedülálló, hogy a nyereményalapokat a Crowdfunding turbózza fel. Ez lehet egyenes ági felajánlás, lehet virtuális termékek eladásából származó százalék vagy akár bizonyos merchandise eladás után befolyó pénz. Erre jó példa az RLCS ládák eladása a Rocket League-ben vagy a különböző kiegészítők a DotA 2-ben. A Valve International tornája nem lehetne a legnagyobb a világon, ha a nyeremény nagy részét nem a rajongók talicskáznák össze.

Ezt pedig idén a Summit tavaszi állomásának szervezői is meglépték és az eredménytől még ők is meglepődtek. Még az év elején bejelentették, hogy a Single nyereményalapja 10.000 USD, a Double-ban pedig 5.000 USD-ről indul az egész. Azóta az egyéni verseny pénzdíjazása majdnem megötszöröződött, most nagyjából 47.000 USD körül van, a csapatverseny nyereménye pedig majdnem megháromszorozódott, most 13.500 USD körül álldogál. Ez hatalmas fejlődés, főleg egy olyan esport ágazatba, ami még a számítógépes játékok világában is egy réteg műfaj. Egy biztos, a közösség tud lelkesedni a versenyekért, ahogy ezt a következő videóból láthatjátok is.

A versenyt egyébként március 2-án rendezik majd California állambeli Los Angeles-ben. És ugye ne felejtsük el, hogy áprilisban már CS:GO tornát rendeznek, ahol elképzelhető, hogy egyszer szintén bevezetik majd a közösségi finanszírozást! Ha valakit érdekel, akkor mindenképpen tekerjen a Beyond the Summit csatornájára, már csak a kommentátorok őrültsége miatt megéri belenézni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.