Változik az EPL menetrendje, több meccs is elmarad a héten!

Félelmeink nem voltak alaptalanok, valóban bekavart az EPL menetrendjébe a kint ragadt játékosok ügye!

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy nem egy játékos ragadt Las Vegasban a DreamHack Masters után, mert a British Airways törölte az Európába tartó járatait technikai nehézségekre hivatkozva. A Virtus.pro, a NiP és GuardiaN is pórul jártak, ám ha minden igaz, hamarosan hazaérnek majd. Azonban ennek ellenére az eset érinti az ESL Pro League mérkőzéseit, ezért az ESL egy közleményben adott tájékoztatást arról, hogyan fog változni a menetrend a második játékhéten.

Bajban van GuardiaN, nem tud hazarepülni Vegasból!

A jétékosok Las Vegasban ragadtak, azonban nem a szerencsejáték hanem a légitársaság miatt. Az eset legnagyobb vesztese a Na'Vi lehet!

Mivel a kint ragadtak közül mindannyian játszanának a héten EPL mérkőzést, ezért az ESL egyéni elbírálásban részesíti őket és a meccseik elmaradnak! Ez annyit tesz, hogy a ma 19:00-tól kezdődő Na'Vi-North, valamint mindkét holnapi mérkőzés (19:00 NiP-fnatic, 21:20 Virtus.pro-HellRaisers) elmarad és egy későbbi időpontban kerülnek a képernyőre. Ez ugye a magyar közvetítést is érinti, hiszen csütörtökön mindkét előre kinézett meccs elmarad. Helyettük az Astralis-LDLC meccset láthatjátok majd élőben.

Érdemes szót ejteni arról is, hogy az ESL Pro League hivatalos szabályzata szerint nincs lehetőség arra, hogy egy mérkőzés elmaradjon. Ebben az esetben csak is a körülmények miatt döntöttek amellett, hogy inkább elnapolják a meccseket. Ugyanis tiszteletben szeretnék tartani azt, hogy a játékosok akár 72 órát is tölthettek azzal, hogy a tranzit zónában várakoznak és ülnek a repülőn, ráadásul ha hazaérnek is legfeljebb beesnek vagy le is késnek a meccseik kezdetéről, saját akaratukon kívül. Szerintünk nagyon korrekt hozzáállás, hogy nem szeretnének kiszúrni a játékosokkal sem a nézőkkel, így valamikor a szezon későbbi szakaszában normális körülmények között kerülhet sor ezekre a meccsekre.

Természetesen a ma esti fnatic-G2 rangadót nem érinti az ESL közleménye, így ez megtartásra kerül egészen pontosan 21:20-tól. Ráadásul magyar kommentár mellett élvezhetitek majd a svéd-francia összecsapást a Magyar Esport TV csatornáján:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!