Stixxay:

Stixxay: "Az ADC meta jelenleg nagyon béna, Varus és Jhin van minden meccsen"

Stixxay a CLG lövésze is megerősíti, hogy 2017 eddig nem az ADC-k éve.

Trevor "Stixxay" Hayes az észak-amerikai LCS-ben játszó CLG lövésze, a Yahoo Esports-nak a negyedik hét után adott interjújában beszélt arról, hogy az ADC meta eléggé béna jelenleg, hiszen folyton csak ugyanazok a választások érkeznek.

ADC in 2k17 LUL

Érezted már úgy mostanában, hogy a hasznosságod egyenlő a nullával lövészként/ADC-ként? Gondolkoztál már azon, hogy egyáltalán minek is létezik ez a pozíció? Ha igen, akkor jó helyen jársz!

Láthattunk már idén érdekes lövész választásokat gondolhatunk itt a Ziggs ADC-re is. Igaz, lehet akármennyire is erős, a profik éles meccsekre ritkán választják. Talán nem véletlen. Lehet, hogy bődületes sebzést hordoz magával, de nehéz beleépíteni a kompozíciókba.

Egy elég hosszú szérián vagytok túl a Phoenix1 ellen. Hogy értékelnéd a meccset?

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz főleg úgy, hogy előtte kikaptunk az Echo Fox-tól, úgyhogy otthon le kellett ülnünk és meg kellett beszélnünk a hibáinkat. Úgy éreztük, hogy elvesztettük a bizalmunkat egymás felé és ezen kellett javítanunk. Szóval ma estére sikerült sok mindent átbeszélni és jól felkészülni ellenük. A pick & ban fázisunk mindig jól sikerült, szóval minden meccsbe úgy mentünk bele, hogy jó esélyünk van a győzelemre. 

Mi a véleményed a jelenlegi ADC metáról és te hogyan viszonyulsz hozzá?

Úgy gondolom, hogy az ADC meta jelenleg elég béna, minden meccsen szinte csak Varus és Jhin-t játszunk. Nem nagyon szeretem az Edge of Night-ot venni sok hősnek, még annak ellenére sem, hogy milyen jó tárgy. Minden jó lövész jelenleg nagy hatótávolsággal rendelkezik, szóval könnyen tudsz kezdeményezni hátulról is, ami nagy segítség a sok tank ellen. Nem nagyon szeretem, de ez van.

Hogyha leülhetnél a fejlesztőkkel beszélgetni, milyen fejlesztéseket javasolnál nekik?

Valószínű Varus Q-jának a sebzését csökkenteném és nagyobb töltési időt javasolnék neki. Lucian-t megint nagyon erőssé tenném, hiszen nagyon hiányzik a metából. 

Szóval Lucian a kedvenc hősöd?

Igen, Lucian és Ezreal a két kedvencem már jó rég óta.

Beszéljünk egy kicsit a felső ösvényről, hiszen ADC-ként mindig figyelned kell a tankokra is. Mi a véleményed a tank metáról, mint például Maokai, Gnar?

Darshan mondta korábban, hogy Maokai-jal nagyon nehéz meghalni, akár 1v5-ben is, szóval ő egy nagyon erős választás jelenleg. Ez a meta az ADC-knek nagyon durva, sok mindennel kell megküzdeniük. De úgy hallottam, hogy a közeljövőben lesz egy tank update, amit kifejezetten várok.

Vannak olyan különleges módszereitek amivel akár már arra készültök, hogy hogyan juthatnátok be a rájátszásba?

Sokat nézzük a többi csapat játékát. Néha talán túl félénken játszunk. A többi csapat nem fél kezdeményezni, belemennek egy csapatküzdelembe, lerendezik a dolgukat és megnyerik a meccset. Mi meg csak járkálunk erre-arra, várunk, várunk és általában ez a vesztünk. Ezen mindenképp kell javítanunk.

A CLG jelenleg az NA LCS hetedik helyén áll 3 győzelemmel és 5 vereséggel.

Mit gondoltok, feltámadhat még a CLG idén és bejut a rájátszásba, vagy egy erős középcsapat lesz belőlük?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!