Az UOL biztonsági játékkal nyert, a G2 vakációzott

Az UOL biztonsági játékkal nyert, a G2 vakációzott

Lement az első nap Katowicében, változó eredménnyel az EU csapatok részéről.

Tegnap a sok csapatcsere és kavarodás után végre elkezdődött az IEM katowicei, évadzáró versenye amerikai csapat nélkül, nem túl acélos ázsiai és acélos európai gárdákkal.

Az UOL ellenfele az SKT-t valamint az SSG-t többek közt pótló Kongdoo Monster volt, akik a koreai ligában a mezőny alján tanyáznak. Az UOL, szokásához hűen egy jó lategame potenciállal rendelkező kompozíciót rakott össze, elég, ha csak a Ryze-ra, vagy az elpusztíthatatlan Shenre gondolunk. A másik oldalt sem kellett azért félteni, az all-inekkel szemben a Tahm Kench jó választás volt, teamfightokhoz pedig az Orianna. Renekton talán nem a legszerencsésebb egy 50-nél is több perces meccsen, de ezt senki nem tudhatta előre.

Az early game-ben nagyon jól tartotta magát a Kongdoo, Csacsiék nem igazán találtak rajtuk fogást, és a sárkányokat is a koreaiak vitték el, igaz az első két gyilkosság az UOL-nál landolt a bot lane-en, hála Xerxe-nek. Ebben az egész kompozícióban az volt a furcsa, hogy nem volt benne semmi furcsa, ami azért szokatlan az unikornisoknál. Edge Oriannája számtalanszor próbálta visszahozni csapatát a játékba gyönyörű Vonzáshullámokkal, de egyszerűen kevésnek bizonyult önmagában. 

Az objektívek terén, leszámítva az elemi sárkányokat, jól játszottak Exileh-ék, ebből jócskán kivette részét Hylissang Zyra-ja, akinek az ultiját nagyon szépen használta zónására, vagy visszavonulásra. Tornyokban végig vezettek, de nem kockáztattak és az említett Tahm Kench is sok gyilkosságot megakadályozott. Bár egy Baron lopás összejött Punch-nak, fordítani nem tudtak belőle, csak a végét sikerült elhúzni. Végül az ősi sárkánnyal és baronnal felerősítve, Csacsiék elvitték mind a három inhibitort és nem sokkal később a Nexust is, de nem volt egy egyszerű mérkőzés, az biztos.

Ezek után következett a G2 és a Flash Wolves összecsapása. A szokásos vakációs meme-ek persze pörögtek, de mind csacsi, mind pedig az analyst desk a G2-nek adta a mérkőzést. Ennél jobban nem is tévedhettek volna. Amilyen nyugodt volt az előző mérkőzés, ez annyira véres és leginkább a G2 játékosaival volt tele a pálya.

Trick hiába kapta meg Rengart, nem tudott megindulni vele, nem úgy mint Karsa a Kha'Zix-szal. Viszonylag gyorsan 5 gyilkosságot és még az első tornyot is begyűjtötte a Flash Wolves, mire a G2 egyáltalán feleszmélt, hogy mi történik a pályán. Karsa merészkedett kicsit túl bátran a G2 dzsungelébe és egy bolával, valamint a Ryze ultival érkező felmentő sereggel megszerezte első gyilkosságát az európai csapat is.

SwordArt volt a mérkőzésen a bíró, esküdtszék és végrehajtó is egyben Malzaharral, ha valakit kinézett magának az ultijával, az rendszerint meg is halt azonnal. A G2 a 26. percben tudta bedönteni első tornyát, míg az FW addigra már hármat is elhozott. Összességében végig az FW dominált és a G2 maximum nézőként vett részt a mérkőzésen. Az összes sárkányt és Baron Nashort az FW hozta el, tornyokból is összesen hármat adtak csak fel és mindössze 38,5 perc alatt lemosták a pályáról Ocelote csapatát.

A mai napon folytatódik az esemény, hiszen déltől az UOL játszik az FW ellen, aminek adását a Magyar LoLTV-n követhetitek!

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!