LittlePwny: "Nem kellett volna ennyire mindent kiteregetni"

LittlePwny-val a THR körül kialakult vitákról és esetleges sérelmekről beszélgettünk. Kíváncsiak voltunk az ő nézőpontjára is.

A szegedi Roadshow alkalmával leginkább a nemrégiben kialakult vitáról és szóváltásokról beszélgettünk, amit Joe interjúja váltott ki több szereplőnél is. Sokan azonnal reagáltak, akár egy Facebook posztban, esetleg videóban, a csapat immáron ex-támogatója, LittlePwny se volt ez alól kivétel. Kíváncsiak voltunk, hogy ő hogyan látta ezt az egészet és hogy miből fakadtak a sérelmek a csapaton belül, valamint, hogy ennek az eszmecserének volt-e egyáltalán helye a publikum előtt.

Kiborult a THR bili: élet (?) a legjobb magyar LoL csapat színfalai mögött

Hodi | 17/02/11 08:44 Az átigazolási szezon úgy néz ki nem csak külföldön, de itthon is drámákkal jár, az alany pedig ezúttal Magyarország 2016-ban legeredményesebb csapata, a Team Horizon Reapers. A balhé péntek este robbant ki egy, a GameStar oldalán megjelent cikk kapcsán, ahol a csapat lövésze, Ligeti " Joe" Péter kiteregette a szennyest az elmúlt pár hónap történései kapcsán.

Mesélj nekünk a te szemszögedből, hogyan alakult ki ez az egész szituáció a THR körül?

Joe adott egy interjút egy játékmagazinnak, amiben volt egy-két dolog, ami szemet szúrt és nem tetszett. Elég heves vitát váltott ki ez az interjú, leginkább Joe (THR ADC), Genican (THR manager) és Debate (THR volt managere, jelenleg az N6 managere) között, ami átment személyeskedésbe és egymásra mutogatásba is. Ezért ragadtam meg az alkalmat, hogy elmondjam az én oldalamat is, mert ami az interjúban le volt írva, az nem pont úgy történt. Úgy gondolom, hogy egy-két embert bántani próbált ezzel az interjúval és ez ellen tenni akartam.

Mennyire volt helye ennek a vitának a publikum előtt, esetleg jobb lett volna ezt privátban?

Nem kellett volna ennyire mindent kiteregetni, ebben én is hibáztam, de nem én vagyok a felbujtó. Viszont ha már valakit felelősségre vonnak, akkor ne csak egy ember legyen kiemelve, ezért is hallattam a hangom. Ha nincs ujjal mutogatás és kicsit visszafogottabb a véleménynyilvánítás, csak a csapaton belüli viszályok ténye hangzott volna el, akkor az úgy elfogadható lett volna. De szóba került sok minden, belső kommunikáció hiányosságai, a MEB,  menedzselésbeli kritikák, Debate pl. hibázott szerintem és neki kellett volna szólnia a váltásáról, valamint én is jobban jobban kommunikálhattam volna azt, hogy egy esetleges support tryout esetén én kilépek a csapatból. Nem tudtam viszont, hogy ki a felbujtó és ezért nem tudtam, kinek szóljak pontosan, aztán Joe-nak jeleztem ezt. Végül ez lett a vége és ki is léptem.

Imgur: The most awesome images on the Internet

Imgur: The most awesome images on the Internet.

Milyen a viszonyod jelenleg a THR-rel?

Hát, hogy őszinte legyek, senkivel nem beszélek napi szinten és a kapcsolatom is megromlott velük, de ez vele járt.

Azt mondtad, hogy szeretnél kicsit pihenni, szüneteltetni a LoL-t. Változott ez azóta, vagy milyen távlati terveid vannak?

Tervek vannak, de inkább minimális célok, amiket ha elérek, akkor lehetnek belőle távlati tervek. Amikor kiléptem, akkor az oldalamat elrejtettem és nem is szerettem volna a nyilvánosság elé kerülni egy ideig, de az interjú miatt úgy éreztem, hogy muszáj felszólalnom. Magyar viszonylatban kaptam több felkérést, de még egyikre se adtam konkrét választ. Szeretnék kicsit magamra koncentrálni, meg persze hiányzik a csapatozás, de elsősorban inkább külföld fele tekintek, magyarokkal jelenleg annyira nem szeretnék játszani. Nem kell, hogy nagy csapat legyen, csak külföldi.

Mi ennek a döntésednek az oka? Hozzáállásbeli gondok miatt nem szeretnél magyar csapatban lenni, vagy csak úgy érzed, hogy nincs jelenleg olyan gárda itthon, akikhez szívesen csatlakoznál?

Ez egy igen nehéz kérdés. De igen, benne van a mentalitás és a személyes preferenciám is. Kevés olyan csapat van itthon, aki ezt tényleg komolyan venné. Nem könnyű persze bekerülni egy külföldi gárdához, nem elég csak a tudás, kell egy kis szerencse is, hogy felfigyeljenek rád, mint ahogy bluerzornak is összejött a franciákkal. A kommunikáció is letisztultabb, mivel az angol általában nem anyanyelv és tényleg csak a játékra fókuszálódik minden elhangzott mondat, míg magyarul könnyebb töltelék szavakat vagy akár mondatokat is belevinni a kommunikációba, ami csökkenti a hatékonyságát.

Itt a LoL Roadshow-n elemzőként vagy kint jelenleg, hogy tetszik ez az új pozíció, illetve, hogyan értékeled az első megjelenésed?

Kicsit hirtelen jött az első szereplésem, mivel nem én lettem volna soron és nagyjából a meccs felétől tudtam csak úgy figyelni a játékra, hogy ki is elemezzem azt magamban. Utána fogtam magam, odaültem a képernyőhöz és megpróbáltam kiemelni pár dolgot. Nem könnyű viszont, sokan azt mondják, hogy egyszerű kommentálni, de igazából nagyon nehéz. Az interjúkat már nagyjából megszoktam, viszont most mikor leültem, remegtem, meg vissza is hallottam magam a fülhallgatóban, ami először idegesítő volt és nagyon izgultam. Erre szerintem születni kell, aki tud folyamatosan beszélni és képes felismerni a helyzeteket. Nem elég azt elmondani, hogy valakit elkaptak, ki is kell bontani, hogy mi miért történt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!