Két magyar is harcba száll a hétvégén egy francia LoL LAN-on

Bluerzorék epic meccs után kvalifikálták magukat a döntőbe, Mumust az utolsó pillanatban hívták meg játszani!

Február 25-én és 26-án, (sajnos) egyidőben az IEM Katowice versenyével rendezik a francia Montpellier Esport Show-t, ráadásul nem egy, hanem mindjárt két magyar résztvevővel! A verseny maga egyébként nem kicsi, hét különböző játékban rendeznek finálét itt, de pl. csak a League of Legends torna összdíjazása 12.500 Euró (közel 4 millió Ft).

Bluerzor és csapata, a GamersOrigin pontosan egy hónappal ezelőtt kvalifikálta magát a fináléba, miután a LAN-ért vívott meccsen óriási hátrányból fordítottak és egy 53 perces párharc végén behúzták a győzelmet és ezzel a helyet a helyszíni 8-as mezőnybe.

Máris megvan az első francia sikere bluerzornak

A THR volt dzsungelese, bluerzor nemrég átigazol a francia GamersOrigin-hez a jobb karrier reményében és úgy tűnik nem döntött rosszul.

A nyolcas mezőny két négyes csoportba lesz sorolva, Bluerék ellenfelei a CLG Black, a CLG Challenger Series-be szánt csapata, de a CS selejtezőjének legjobb 16-ja között kiestek; a spanyol Movistar Riders, valamint a szintén francia Seirin, szóval minden esély megvan a továbbjutásra! Bluerzorék egyébként jól mennek a francia bajnokságban is: bejutottak a Challenge France (a Magyar Elit Bajnokság francia megfelelője) rájátszásába, és bár ott kikaptak a toronymagasan esélyesnek tartott Millenium ellen, a bronzért az Oserv ellen kell majd meccselni, akiket a csoportkörben már sikerült 2-0-ra legyőzni.

Azonban mint kiderült, nem a fiatal jungler lesz az egyetlen magyar résztvevője a tornának: a jelenleg csapat nélkül tengődő Mumus100-t ugyanis meghívta a spanyol Never Back Gaming, hogy a verseny ideje alatt ő játsszon a felső ösvényen. Ez már egy fokkal izzasztóbb kvartett, itt van a Challenge France döntős LDLC és a szintén CF résztvevő Grosbill is, míg a mezőny 4. tagja a lengyel AGO Gaming.

Bo1 körmeccsek lesznek, a két legjobb jut tovább a vasárnapi rájátszásba mindkét csoportból. Azt még nem tudni, hogy lesz-e magyar közvetítés, de ha igen, akkor frissítjük majd a cikket!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!