Fenekestül felforgathatják a Liquid-et a szezon kellős közepén

Fenekestül felforgathatják a Liquid-et a szezon kellős közepén

Igencsak rezeg a léc a Team Liquid háza táján, az örök 4. helyezett mémgyár alapanyag csapat most a mezőny alján kullog.

A 2017-es évet nagy reményekkel kezdte a Team Liquid, de a számítások ezidáig nem jöttek be. Piglet többször is nyilatkozott a szezon során, ahol elmondta többek közt azt is, hogy jelenleg a legjobb ADC-nek érzi magát Észak-Amerikában és ha idén se nyernek semmit, valószínűleg visszavonul. Az utóbbira egyelőre sokkal több reális esély mutatkozik, hiszen az utolsó helyen kullog a TL az EnVy-vel együtt, mindössze 2-2 win-t tudtak eddig összehozni, egyet az Echo Fox ellen, akiknek sokáig scrim partnerük se volt, illetve a CLG ellen, de jelenleg ők is csak a középmezőnyt képviselik.

Piglet: "Ha idén sem nyerek semmit, nagy eséllyel visszavonulok"

Piglet a Slingshot esports-nak adott interjújában tette meg ezt a bátor kijelentést, hogyha idén sem nyer semmit, akkor nagy eséllyel visszavonul.

Talán ezért se akkora meglepetés, ami a Team Liquid-nél zajlik éppen. Tryout-ok, csapaton belüli pozíciócserék jöhetnek és jönnek, a menedzsment minden követ megmozgat az ügy érdekében, ezért láthattuk pl. azt, hogy Piglet szinte csak midet gyakorolt az elmúlt pár hétben. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az eddig is maximum csereként megjelenő és nem túl meggyőző teljesítménnyel játszó Goldenglue napjai meg vannak számlálva a csapatnál, erre utalnak a menedzsment nyilatkozatai is. Lenne ember a helyére, hiszen Link beugorhatna, de elmondásuk szerint nagyon kiesett a gyakorlásból és továbbra se tudták formába rázni.

Ez a kéthetes szünet most mindenesetre jól jön a Team Liquid-nek, mert míg a többiek gyakorolnak, ők új csapatot építenek. Az mindenesetre érdekes, hogy Link szintje elmondásuk szerint nem elegendő, pedig a szezon előtt még vele gyakoroltak, de valahogy mégsem tudták arra a szintre felhúzni, amire kéne. És akkor milyen esélyekkel indulhat egy külsős ember, aki még csak nem is ismeri a csapatot?

Azt mindenképp figyelembe kell venniük, hogy csodát valószínűleg nem fognak művelni. A szezon kellős közepe van, az összes, valamit is érő játékos már rég leszerződött, így maximum a maradékból válogathatnak, esetleg egy teljesen friss játékost hoznak be SoloQ-ból, de ott megint felmerül a szintbéli kérdés és persze az összeszokás ilyen rövid idő alatt, ami nem egyszerű.

Két koreai játékos is van a csapatban, de még ők sem hozzák a tőlük elvárt szintet. Sem Reignover, sem Piglet nem tudott sokat mutatni eddig, holott az egyik világbajnok, a másik pedig húzóember volt a Fnaticnál és az Immortals-nál is. Reignovernél még fel lehet azt hozni, hogy Huni hiánya rányomta a bélyegét a játékára, mivel ők ketten voltak erősek, de Pigletnek egyszerűen nincs mentsége a meta változásán kívül, de az meg mindenkit érintett. Évek óta itt van, megszokhatta már a környezetet és az NA LCS környezetét. Alapvetően minden csapattársával jóban van, de támogatójával, Matt-el még mindig hiányos az összhang, ezért is merült fel az esetleges mid lane számára.

A management részéről is voltak azért hiányosságok, mivel tavaly a koreai bootcampre nem is tartott csapatával Arhancet és a csapat egysége ott eléggé megbomlott. Ennyire sokat számítana egy tulajdonos hiánya, hogy nélküle máris szétesik a csapatösszhang? Nem egy tegnap alakult szervezetről beszélünk, hanem a Team Liquidről, akik még a Worlds-re is majdnem kijutottak pár szezonnal ezelőtt.

Egyáltalán nem áll jól a szénájuk és ez az egész átalakítás kissé pánikszerűnek hat. Vajon elég lesz a túléléshez?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!