UOL nélkül jön a final four Katowicében

UOL nélkül jön a final four Katowicében

Az H2k megizzadt a HKE ellen, a G2 és az UOL pedig egy hibákkal teletűzdelt meccsen lett sima kimenetelű.

A pénteki pihenőnap után, szombaton az A és B csoport alsóági döntőivel folytatódott a 2016/17-es IEM szezon évzárója, az IEM Katowice. Az A csoportban az H2k az LMS 6. helyén tanyázó Hong Kong Esportsszal meccselt, míg a B-csoportban EU LCS rangadót láthattunk, a két csoportelső, a G2 és a Unicorns of Love feszült egymásnak.

Az első párharcnak az H2k egyértelmű esélyese volt, a végeredmény azonban már nem volt ennyire egyértelmű a kis LMS csapat alaposan meglepte Jankosékat, az első, közel egyórás meccs végén ugyanis ők jöttek ki győztesen, Odoamne a meccs után interjúban el is mondta, hogy nagyon izgultak és nem volt jó a csapaton belüli kommunikáció sem. 1-0-s hátrányról kellett tehát fordítania a részben hazai pályán játszó H2k-nek, de Jankos és a többiek is lenyugodtak a második-harmadik meccsre, egy teljesen új H2k-t láthattunk a színpadon, akik játszi könnyedséggel, kiváló early game játékkal, kétszer kb. 30 perc alatt hazaküldték a tajvani csapatot. Apró fun fuct: G2 és G3-ban az H2k csapatstatisztikája egyaránt 16 kill, 3 halál, 40 assziszt lett, hajszál pontosan. #összhang

A második meccsre alaposan felduzzadt a magyar nézőközönség a streamen, ugyanis jött az EU LCS rangadó visszavágója, ahol a kérdés az volt, hogy Exileh-ék meg tudják-e büntetni Perkz-éket az egy héttel ezelőtti LCS vereségért. Nos, az első meccs nem is indulhatott volna rosszabbul a pónik számára: egyáltalán nem számítottak az G2 gankjére és a hőseikből érkező sebzésre, így már az első percben 2-0 volt az állás Ocelote csapata javára. Miden Perkz már az Istennő Könnycseppjével kezdett farmolni, ami óriási előnyt jelentett a számára, alaposan el is húzott Exileh-tól. Vizicsacsi tőle kicsit szokatlanul, ezúttal Maokai-t hozott, Xerxe Rengarral, az alsó ösvény pedig Jhin-Taric kombóval támadott. A kompozíció tehát megvolt egy jó csapatharchoz, a Rengar-Ori-Mao trio tökéletesen ki tudott kapni bárki, de ezt a meccsen talán csak egyszer sikerült jól prezentálnia Csacsiéknak, akik úgy tűnt, végig nagyon idegesen játszottak.

Teljes meccsek:

A két early kill ellenére stabilan tartották magukat, olyannyira, hogy egy jól sikerült csapatharc után (gyorsan elkaptak két embert a G2-ból, akik úgy gondolták, 3v5-ben még ráfordulnak a pónikra), elhozták a baront és egalizáltak aranyban is. Egészen az inhibitor toronyig bementek, de kicsit túltolták és a G2-nak sikerült meglepnie őket az alsó ösvényen: Perkz előreküldte a Ryze ultival Nautilust, amire jött a chain-cc az ő, valamint Mithy Braum ultijával, így három ember el is porladt szinte azonnal, onnantól pedig nem volt megállás, 1-0 Zvenéknek.

A második meccs szinte ugyanúgy indult, csak éppen Hyli facecheckelt Luluval az alsó bokorban, ahol a teljes G2 armada várta, volt is meglepetés. Topon Vizicsacsi ezúttal GP-t hozott, amit már többször próbált az LCS-ben is, kevés sikerrel. Xerxe már a 10. percben 40 farmmal vezetett Trick Kha'Zixával szemben, Exileh pedig nagyjából egálban volt Perkzzel, legalábbis a farm tekintetében. Samux az Amerikai Mesterlövész európai megfelelője lett, nem egyszer kapta ki Zven-t a meccs során, így az UOL annyira nem maradt le, sőt. Aztán a 21. percben egy UOL támadás kellős közepén jött a pause, majd egy jó 10 perces technikai szünet, aminek a vége meglepő módon 3 kill lett a G2 javára, így ismét hátrányba kerültek az unikornisok. Majd megint visszajöttek, kész hullámvasút volt az egész meccs.

Csak azért, hogy aztán jöjjön a mérkőzés második baronja: Az UOL kezdeményezett, a G2 érkezett, de Xerxe-ék végül a teamfight mellett döntöttek (itt kb. 2000 hp-ja volt a baronnak) - rosszul - a G2 ugyanis jobban jött ki a harcból, majd egy újabb rossz döntést követően már négyre emelte az elesett unikornisok számát. És nagyjából itt dőlt el a meccs, az UOL próbált védekezni, de aztán Csacsi beteleportált 5 ember közé a felső inhibitor toronynál, ami megint nem sült el jól, a G2 pedig egyszerűen betolta a bázist, a vége 2-0.

A visszavágás tehát nem sikerült, de ettől függetlenül, két európai csapat így is lesz a legjobb 4-ben!

A playoff vasárnap 12:30-tól kezdődik, minden meccs Bo3 lesz (a döntő is az előzetesen hype-olt Bo5-tel szemben). Az első meccsen a G2 játszik a ROX Tigers ellen, majd őket követi az H2k és a Flash Wolves összecsapása! Magyar nyelvű közvetítés a Magyar LoL TV-n:

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

Helyszíni tudósítás, interjúk folyamatosan az Esport1-en! Kövessetek minket Facebook-on és Instagramon is!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: ESL, PurePC

Kövess Minket!