Warlock és Paladin másképp - avagy két szokatlan pakli, egyenesen Ázsiából

Warlock és Paladin másképp - avagy két szokatlan pakli, egyenesen Ázsiából

Lojom egy hajszállal marad le attól, hogy kijusson a Bahamákra - bevállalós lineupja miatt mindenképpen megérdemelte volna.

Előző hétvégén rendezték az ázsiai-óceániai régió kétnapos Winter Playoff versenyét, ahol eldőlt, melyik négy játékos képviselheti majd a térséget az idei év első világbajnoki selejtezőjén.

Teljes a téli vb-selejtező mezőnye - íme az ázsiai bajnok aggro-mentes paklijai

Lezajlott a téli Hearthstone szezon utolsó Winter Playoff tornája, így eldőlt, melyik 16 játékos lehet majd ott március végén a Bahamákon.

A japán játékos, b787 anti-aggro lineuppal nyerte meg a versenyt, ám volt egy másik résztvevő a Top 8-ban, aki még nála is érdekesebb paklikat hozott. Ő nem más, mint a koreai Lojom, aki ugyan hajszálnyival lemaradt a kvalifikációt érő Top 4-ről, de két olyan pakli is volt a lineupjában, melyek mellett nem tudunk elmenni szó nélkül.

A Warlock és a Paladin két olyan class jelenleg a játékban, melyek kizárólag egyfajta paklival képviseltetik magukat a versenymetában. Ezek a Reno Warlock, illetve az Anyfin Paladin - másfajta deckeket nem nagyon láthattunk az elmúlt egy-két hónap fontosabb tornáin. Erre cáfolt rá most Lojom, aki egy igen bevállalós felhozatallal vágott neki a versenynek: Control Warrior, Midrange Shaman, Control Warlock és Midrange Paladin volt a négy deckje.

A felsorolt paklik közül a két utolsó, vagyis a Control Warlock és a Midrange Paladin azok, amik igazán érdekesek, hiszen ezek olyan összeállítások, melyek szakítanak a versenymeta berögződéseivel. Mindkét pakli erősen aggro ellen lett hangolva, ezt mutatja a rengeteg Tauntos lény is: a Dirty Rat, a Sen'jin Shieldmasta és a Second-Rate Bruiser például mindkét deckben szerepel. A Paladinban természetesen helyet kapott az Equality, Consecration, Wild Pyromancer "szentháromság", a Warlockban pedig a dupla Demonwrath és Hellfire, mint board clear. De említhetnénk a dupla Humility-t, illetve dupla Mortal Coilt is, melyekkel ritkán találkozunk ilyen mennyiségben.

Control Warlock

Midrange Paladin

A két pakli tipikus példája annak, hogy a megfelelő bannolási stratégiával akár néhány meglepő decket is be lehet vetni, hiszen így kevésbé jön ki a két pakli gyengéje, miszerint Reno és más kontrollosabb deckek nem igazán jó matchupok számára.

Ladderezni merész választás a két pakli, de ha szigorúan anti-aggróra vágysz, tehetsz velük egy próbát - igaz, a legutóbbi nerfek miatt talán kevésbé kell majd erre vetemedni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!