Újabb díjat nyert az Overwatch, a fejlesztők is imádják

Újabb díjat nyert az Overwatch, a fejlesztők is imádják

Az Overwatch az év játéka lett a 2017-es GDC-n.

Az évente megrendezett GDC (Game Developers Conference) lassan 30 éves, de még mindig érdemes követni, hiszen itt nem a sajtó képviselői és a játékosok jönnek össze, hanem a játékfejlesztők teszik tiszteletüket - többek között az év játékáról is szavaznak. Ez azért is fontos, mert ez alapján lehet látni, hogy mik is a tendenciák és a követendő példák a játékfejlesztésben.

A 2017-es GDC-n a következőket jelölték:

  • Inside (Playdead)
  • Dishonored 2 (Arkane Studio)
  • Firewatch (Campo Santo)
  • Uncharted 4 (Naughty Dog)
  • Overwatch (Blizzard)

Ezen címek közül végül az Overwatch lett az év játéka, ami nem meglepő, hiszen kevesebb mint egy év alatt elérte 25 milliós játékosbázist, ami azért is nagy dolog, mert egy teljesárú játékról beszélünk. Ez már a sokadik díja az Overwatch-nak, tavaly többek között a Golden Joystickon és a The Game Awards-on is nyerni tudott.

Az Overwatch legnagyobb teljesítménye, hogy teljesáras címként is népszerű kompetitív játékká tudta kinőni magát. Már az elejétől fogva az volt a cél, hogy a fejlesztők összehozzanak egy stabil esport játékot, ami úgy néz ki, sikerült is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Twitch-en konstans előkelő helyen szerepel, emellett lassan indul a Blizzard által összehozott Overwatch Liga is. Tehát az Overwatch minden olyan fejlesztőnek példát mutat, akik sikeres esport játékot akarnak készíteni.

A másik ok, amiért a Blizzard lövöldéje kapta a címet, az az, hogy egyedi a piacon, szinte konkurenciája sincs, főleg kompetitív téren.

Az egészben a legérdekesebb, hogy az Overwatch több szempontból is szembement azzal, amit a tripla A-s címektől már megszokhattunk, hiszen egy új IP-ről beszélünk és nem DLC-k formájában kapjuk meg a teljes játékot. Emellett nagy elismerés, hogy mint esport játék, képes volt felvenni a versenyt olyan címekkel, mint az Uncharted 4. Ebből is látszik, hogy a Blizzard munkássága igencsak követendő példa.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!