Most kiderül: a LoL vagy a CS:GO játékosok játszanak-e többet?

Egy friss kutatásból megtudhattuk, melyik játékban hány versenyt rendeztek tavaly, és ez mennyi játékot jelentett a profi csapatoknak.

A theScore esports kutatása rávilágított, vajon a LoL vagy a CS:GO profik voltak-e elfoglaltabbak 2016-ban. Megvizsgálták a versenyek számát csapatokra lebontva, illetve azt, mennyi meccset játszottak a legjobbak, és úgy átlagban a profi együttesek.

Egy profi CS:GO csapat, kerekítve átlagosan 14 versenyre utazott el 2016-ban, a LoL együtteseknél ez a szám majdnem a negyede FPS-es kollégiák mutatójánál, ők kerekítve, átlagosan csak mindössze 4-re. A legmozgalmasabb éve CS:GO-ban az Astralis-nak és a VP-nek volt 18-18 versennyel, LoL-ban az SKT a rekorder 6 megjelenéssel.

A mapok, illetve játszmák számát is megvizsgálták ezeken a versenyeken, és itt is alaposan elképedtünk. A LoL-ban ugye ritkán látunk Bo1-es formátumot, így ha bár kevesebb versenyre járnak, játszmák alapján faraghattak volna valamit az arányon. Annyira nem sikerült, egy átlagos profi CS:GO csapat évi 220 mapjával szemben egy LoL együttes mindössze 105 alkalommal lép a szerverre. A rekordot itt a kiélezettebb meccsek specialistája, az SK tartja 305 mappal, LoL-fronton viszont maradt az SKT, 148 pályával.

És a te kedvenceidnek mennyire volt hajtós 2016?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!