"bluerzorral a csapatban szeretnénk kvalifikálni a Challenger Seriesbe" - interjú a GamersOrigin managerével

A montpellieri és lyoni sikerek után felkerestük a GamersOrigin managerét, elmesélte nekünk a csapat eredetét, hogy mekkora munka volt ezt felépíteni és beszámolt bluerzor képbekerüléséről is.

Meggyőző sikereket ért el a GamersOrigin a Challenger France-on elért harmadik helyezés után, hiszen mind a monpellieri offline LAN-t, mind pedig a Lyon e-Sport rendezvényen első helyet értek el a srácok, amivel nem kis "zsebpénzre" és persze elismerésre tettek szert. Ennek kapcsán felkerestük a csapat managerét, Yann-Cédric Mainguy-t, hogy meséljen nekünk kicsit a csapatról, a múltjáról és persze a jövőről is.

Bluerzorék dupláztak, Montpellier után Lyonban is mindent vittek!

Aioween | 17/03/06 10:30 Bár a Challenge France-on a két nagy óriás, a Millenium, valamint a Team LDLC kifogott a GO-s srácokon, ez nem szegte kedvüket, hogy újult erővel és moticációval induljanak neki következő megmérettetésnek. A 10. alkalommal megrendezett Lyon e-Sport nem kevesebb, mint 10.000 €-t osztott ki a nagy döntő győztesének és bluerzorék nem is érték be ennél kevesebbel.

Hogyan alakult meg a GamersOrigin?

2014-ben alapította meg Guillamue Merlini az organizációt, amikor még csak 16 éves volt. Akkoriban leginkább egy Diablo 3-mal foglalkozó weboldalra épült a szervezet, amit aztán később átneveztek GamersOrigin-re. Amikor megjelent a Hearthstone, Guillaume leszerződött a legnagyobb francia játékosokkal és közös streamelésekbe kezdett velük. Miután ez a partneri együttműködés sikeresnek bizonyult a játékosokkal és a híres francia GOHS.tv-vel, kialakult egy elég nagy fanbázis körülötte.

Attól a pillanattól kezdve új partnereket is keresett és Jonathan Damay-t bízta meg, hogy a GamersOrigin produkciós részével foglalkozzon (rendezények szervezése, műsorok, webtv stb), jómagam pedig az esport részét irányítottam. Abban az időben még csak HS játékosokkal rendelkeztünk, akik nagyon jók voltak mind hazai (Un33D, Proto, Lowelo és Thefishou), mind nemzetközi szinten (Purple). Szerettük volna ezt még tovább fejleszteni, de időközben lett egy OW csapatunk is, ami kissé megváltoztatta a működésünket. 2016 júniusában is benne voltunk már velük a top 5-ben, de végül elsők lettünk a francia mezőnyben, európai szinten pedig a legjobb 6 közé kerültünk. Ezek a sikerek inspirálták Rayane “MrShanky” Kheroua-t, hogy a LoL-ba is belekóstoljunk és hosszas egyeztetések után megalakult a csapat a jelenlegi felállással.

Shemek – Top
Bluerzor – Jungle
Tonerre – AP Mid
Kitty – ADC bot
Targamas – Support bot
Dinep – Coach

Ezzel a felállással már most elég sok eredmény értünk el, harmadikok lettünk a ESWC Winter 2017 versenyen, elsők a Montpellier eSport Show-n és a Lyon eSport-on 2017-ben, valamint harmadikak a Challenge France nemzeti kupán. Szóval elég fényesnek ígérkezik a jövő.

Mennyire nehéz a semmiből felépíteni egy esport céget Franciaországban?

Mostanság leginkább lehetetlen. Nekünk szerencsénk volt a Hearthstone megjelenésével és ezzal, valamint a streameléssel meg tudtuk vetni a lábunkat, illetve gyorsan fejlődtünk. Manapság, hacsak nem ismered nagyon jól a szcénában tevékenykedőket, nem igazán fogsz elérni semmit. Nekem speciel 15 évnyi francia esport tapasztalatom van és ebből 6 év már európai szintű, így annyira nem volt nehéz megkapnom a bizalmat, ami rengeteget segített.

Mi jelentette a Go számára a legnagyobb kihívást eddig?

Eleinte a GO felépítése gyakorlatilag egy Twitch oldalból állt és amikor elkezdtünk esport csapatokat építeni, nagyjából a semmiből kellett előszedni a szponzorokat. A HS rendszerint nem igazán érdekli a támogatókat, az Overwatch pedig egy viszonylag új játék és szintén nehéz hozzá hátteret találni. Most, hogy van egy LoL csapatunk is sokkal könnyebb lesz.

Hogyan került bluerzor a képbe?

Személy szerint én annyira nem ismerem a LoL közösséget, de a LoL csapatunk managere, MrShanky eléggé tisztában volt vele és hallott bluerzor-ról, mint híres magyar dzsungelesről akit a második legjobb magyar játékosnak tartottak Vizicsacsi után. Felvettük őt a csapatba, beszéltünk párszor a családjával is a tanulmányait illetően és az esetleges helyszíni versenyekről Franciaországban és miután ezeket a kérdéseket elegyengettük kijött hozzánk, aztán megmutatta mit tud.

Elégedettek vagytok vele eddig? Esetleg lehet belőle LCS játékos a jövőben?

Örülünk, hogy nálunk játszik, rengeteg tudást és látványos megmozdulást hozott a csapatnak és az utóbbi két hétben rengeteget fejlődött. Mindenképpen szeretnénk őt a csapatban tartani, hogy kvalifikáljuk magunkat a Challenger Series-be utána pedig remélhetőleg az LCS-be.

Milyen érzés két héten belül két nagy versenyt is megnyerni, úgy hogy Challenger csapatok is érintettet voltak a mezőnyben?

Fantasztikus volt, egyáltalán nem voltak ekkora elvárásaink, mivel a csapat még nagyon fiatal és alig egy-két hónapunk volt együtt gyakorolni. Ugyanakkor azzal is tisztában voltunk, hogy a lehetőség benne rejlett a gárdában és végül össze is jött. Hihetetlen érzés!


Pillanatokkal a lyoni győzelem után...

Mik a GO távlati tervei? Challenger Series, esetleg az LCS, és ha igen, mikorra érheti el ezeket a célokat reálisan?

Egyelőre a soron következő versenyekre koncentrálunk, valamint arra, hogy hogyan növeljük a játékosok bérét és persze a CS-be való bejutásra. Sokat kell még javítanunk a játékunkon, de magán a csapaton és a működésén is. A következő szezonban már szeretnénk a CS-ben játszani, vagyis az őszi szezonban idén, az LCS pedig legkorábban 2018 elején lehet esedékes.

Milyen háttérstábbal készülnek, illetve támogatják jelenleg a játékosokat, tervbe van-e esetleg egy full time gaming house?

Elég nagy struktúrával rendelkezik már most a csapat, ami azt jelenti hogy 15 ember teljes állásban dolgozik nálunk, három különböző területen (esport csapatok/rendezvényszervezés/médiafelületek kezelése). Mindenben próbálunk segíteni játékosainknak, legyen szó akár kommunikációról, szervezésről, versenyeken való részvételről, szponzorokról stb; Párizs belvárosában van egy 300m² központunk, ahol lehet gyakorolni és bootcampelni is. Ha bejutunk a CS-be, mindenképpen szeretnék egy állandó gaming házat is, valahol Párizs zöldövezetében, de ez még egy távlati terve, amiről egyelőre nem beszélhetek.

Az eddig látottak alapján eléggé dinamikusan fejlődik a csapat, elég lehet ez tényleg a legmagasabb szintekhez is? Lesz újabb magyar az LCS-ben jövőre?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!