Beindult az XP-farmolás, így használják ki a játékosok az új funkciót

Már megszoktuk, hogy a játékosok mindig keresik a kiskapukat - a Server Browser funkciót például sokan XP-farmolásra használják.

Egy új funkció mindig új lehetőségeket jelent - nem ritkán olyanokat is, amikre a fejlesztők nem gondolnak, hiszen teljesen más, amikor játékosok milliói szabadulnak rá egy-egy újdonságra.

Így van ez az Overwatch esetében is, ahol a játékosok most a legutóbbi patch-csel bekerült Server Browser funkciót kezdték el abuzálni. A Custom Game kibővített változatáról van szó, részletes beállítási lehetőségekkel, és ami a legfontosabb: publikus szerverekkel. Utóbbinak köszönhetően ugyanis beindult a közösségi XP-farmolás, méghozzá egy nagyon egyszerű trükköt kihasználva.

A kiskapu lényege, hogy Skirmish meccseket hoznak létre, ami abban különbözik a többi módtól, hogy itt nem dob ki a játék akkor sem, ha egy ideig nem csinálsz semmit. Ennek megfelelően tucatjával bukkannak fel folyamatosan az "AFK-szerverek", ahova mindössze csak be kell lépni, hogy aztán félóránként nagyjából 6-7000 XP üsse a játékosok markát - anélkül, hogy bármit is tettek volna érte.

A Blizzard egyelőre még nem reagált a jelenségre, ám nem kizárt, hogy már dolgoznak valamiféle megoldáson vagy szankción. Kíváncsian várjuk az esetleges következményeket!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!