Kiszámolták, ki az eddigi CS:GO legeredményesebb játékosa

Kiszámolták, ki az eddigi CS:GO legeredményesebb játékosa

A lista élén ismerős neveket találunk, de az is bebizonyosodott, a korai sikerek nem feltétlenül voltak kifizetődőek.

Egy lelkes rajongó utánajárt, a CS:GO indulása utána vajon melyik játékos mondható a mezőny legeredményesebb tagjának? A rendszer egyszerű de nagyszerű! Csak a 250 000 dolláros, vagy azon felüli összdíjazású versenyeket mérte, amiket a csapatok is véresen komolyan vesznek, a győzelem 3, az ezüstérem 2, az elődöntőig jutás 1 pontot ért. Ennek fényében a lista a következőképpen alakult:

Ha a listára nézünk, nem meglepő, hogy a fnatic aranykorát elhozó négyes áll az élen, utánuk az SK braziljai és a Virtus.pro ötöse. Eztán következik a NiP, az Astralis, majd az EnVyUs és a Na'Vi vegyesen. Ha tehát a játékoslista alapján szeretnénk a különböző érák legjobb csapatait összehasonlítani így nézne ki az élmezőny:

  1. fnatic
  2. SK
  3. Virtus.pro
  4. NiP
  5. Astralis

Érdekes összefüggést találunk egyébként az eredményesség és a kifizetések között, 2016-ban ugyanis óriásit ugrottak a pénzdíjak a korábbiakhoz képest. 2015-ben 6.2 millió dollárt, 2016-ban viszont már ennek közel háromszorosát, 17.2 milliót osztottak ki a versenyeken. Aki tehát mostanában került jó formába (SK, VP, Astralis) szépet ugrott előre a listán.

Ha megnézzük a kereseti listák élmezőnyét, épp ez a három csapatot találjuk a csúcson. Sőt, a WESG-en nagyot szakító NBK és Happy is előkelő pozícióban van a keresetek alapján, sima Top10, de eredményességben még a 20-ból is kicsúsztak.

Igen jól látjátok, egészen a kereseti lista 15. helyére csúszott vissza a CS:GO történelem eddigi legeredményesebb játékosa. Flusha hiába nyert meg szinte már mindent, hiába övé a legtöbb aranyérem JW-vel egyetemben, a nagy lóvék pont az ő aranykoruk után robbantak a CS:GO-ban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!