A Blizzard máris fellépett az XP-farmolók ellen

Sokan kihasználták az Overwatch Custom Game módjának egyik kiskapuját, ezt zárta be most a Blizzard.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, az Overwatch vadonatúj Server Browser funkcióját sokan arra használták ki, hogy úgynevezett "AFK-szerverek" létrehozásával olyan szobákat hozzanak létre, ahol egyszerű tétlenséggel farmolni lehet a tapasztalati pontot. A trükk lényege az volt, hogy a Custom Game-ben létrehozott Skirmish meccsekből nem dobja ki a játék azokat, akik nem csinálnak semmit (szemben a többi játékmóddal), így félóránként 6-7000 XP-t lehetett kiszedni az Overwatch-ból, közben pedig bármi mást csinálhattunk.

Beindult az XP-farmolás, így használják ki a játékosok az új funkciót

Már megszoktuk, hogy a játékosok mindig keresik a kiskapukat - a Server Browser funkciót például sokan XP-farmolásra használják.

A masszív farmolás persze hamar feltűnt a Blizzardnak is, akik közbe is léptek: mostanra minden régióban bevezették az alábbi változtatásokat, melyekkel a fenti magatartást szeretnék ellehetetleníteni.

  • A Custom Game-ben létrehozott Skirmish-ért nem jár XP
  • A Custom Game-ben létrehozott Skirmish is kidobja a tétlenkedőket egy idő után

A játék hivatalos fórumán a fejlesztést vezénylő Jeff Kaplan egy tartalmas hozzászólásban kifejtette: tudták, hogy meglesz a lehetőség az effajta trükközésre, de szerették volna megadni a lehetőséget a játékosoknak arra, hogy bizonyítsák "ártatlanságukat". Előzetesen már kidolgoztak egy részletes tervet, hogy miként fognak közbelépni, ha probléma adódik - Kaplan szerint ennek értünk most az első lépcsőfokára.

Természetesen ezután is lesznek olyanok, akik próbálkozni fognak további trükkökkel, a direktor szerint azonban ezek a játékosok a bant kockáztatják. Kaplan arra kér mindenkit, hogy viselkedjen érett módon, és használja arra a játékmódot, amire kitalálták - a többieket pedig arra szólítja fel, hogy ha bármi gyanúsat látnak, jelentsék nyugodtan feléjük.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!