Van élet a versenyzés után! Lássuk mi vár a profikra, karrierük után:

Autimatic, NiKo és MODDII is az esport területén maradna a játékkal töltött évek után.

Örök téma az esportolók karriere kapcsán, hogy mihez kezdenek majd, ha egyszer véget érnek a játékkal töltött évek. Hiszen ha kizárólag a CS:GO világát nézzük, az ex-játékosok általában mind edzők, kommentátorok, elemzők és menedzserek lesznek a csapatok mellett. Az esport növekedésével azonban a betölthető pozíciók száma is bővül, így a lehetőségek is szélesednek majd az ex-játékosok előtt.

Így el is érkezünk a The Next Web interjúsorozatához, melyet Katowice-ben készítettek a versenyzőkkel, ahol jövőjükről faggaták a sztárokat.

C9 Autimatic: "Amerikában nem lehet elég jól gyakorolni"

Az európai és az észak-amerikai közeg legnagyobb különbségeiről kérdeztük a Cloud9 játékosát.

A Cloud9 fiatal sztárja, autimatic elég határozott jövőképpel rendelkezik. Annak ellenére, hogy milyen fiatal és tehetséges meghatározott maga számára egy határt, ami után nem szeretne már a versenyszerű játékkal foglalkozni. Autimatic saját bevallása szerint még három évig marad a játéknál, utána visszaül az iskolapadba és programozói diplomát szeretne, hogy később egy tech cég dolgozójaként az esport fejlődéséért dolgozhasson, mondjuk a Twitch-nél.

NiKo már más területen képzeli el a jövőjét, ő saját esport szervezetet szeretne üzemeltetni, és amekkora felhajtás van körülötte játékosként, biztos nem lesz hiány jelentkezőkből, ha egyszer majd tényleg egy organizáció építésébe kezd. Az építés rész MODDII-tól sem állna messze, aki rendezvények szervezésén keresztül növelné tovább az esport presztízsét.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!