A dán-szcéna dominanciáját tükrözi a februári ranglista

Újabb eseményekkel teli hónap telt el, és ez igencsak nyomott hagyott a legfrissebb, februári HLTV ranglistán is!

Ismét eltelt egy eseményekkel teli hónap a profi a Counter-Strike világában, és ez nem maradt nyomtalanul a HLTV legfrissebb ranglistáján sem! Íme a februári változások a legjobb 30 csapat között!

A januári ELEAGUE Majort az átigazolási piac robbanása követte, és ez volt talán a legnagyobb hatással a listán szereplő csapatokra az elmúlt egy hónap során. Emellett elindult az ESL Pro League ötödik szezonja is, azonban az online bajnokságok csak a csapatok formájának értékelésébe szólnak bele továbbra is. Ezek mellett két LAN eseményt vettek figyelembe a lista készítésénél: a DreamHack Masters Las Vegast és az IEM Katowicét. Utóbbi igaz, hogy március első hetében került lebonyolításra, még pont beleesett abba az időintervallumba, melyet a lista tükröz.

Egy hihetetlen döntő után a VP ismét felült a trónra

Hemi | 17/02/20 10:20 2017 úgy indult, ahogy minden CS:GO rajongó szerette volna. Egy színvonalas Major torna, felejthetetlen döntővel és rengeteg emlékezetes pillanattal. Lényegében még ki sem pihentük az atlantai fáradalmakat, és máris jött a DreamHack Las Vegas, ami a meccsek színvonalát tekintve még egy lapáttal rátett az egészre!

A két esemény nem bolygatta meg az első három helyezett sorrendjét, hiszen a Virtus.pro (2.) megnyerte a DreamHacket az SK (3.) ellenében, míg az Astralis (1.) Katowicében győzedelmeskedett a FaZe-zel (4.) szemben.  A maradék 28 együttes viszont nem toporgott egy helyben, sőt! Három új szereplőt köszönthetünk a top 10-ben: az Immortalst (7.), a Gambitet (8.) és Heroicot (9.). Ők hárman váltották az élbolyból kieső NiP (10.), Optic (11.), Fnatic (12.) triót, akik mindkét LAN-on leszerepeltek. Valamint a francia sztárcsapat, a G2 (15.) is búcsúzott 10. helyétől, hiszen egyetlen versenyen sem vettek részt februárban.

Dupreeh nem evilági! Az Astralis Katowicében is megállíthatatlan volt

Sokáig úgy tűnt, a FaZe méltó kihívója lesz a világ jelenlegi legjobb csapatának, dupreeh azonban egyetlen hihetetlen körrel mindent megváltoztatott.

A többi csapatot vizsgálva egy régi-új névvel is találkozhatunk a francia EnVyUs (28.) képében, akik elvesztették legjobbjaikat és top 10 helyüket az újabb nagy francia forgatásban. Egyelőre úgy tűnik, az elvárásokhoz képest szépen menetelgetnek a Pro League-ben, 2:0-ra verték meg a G2-t, de csúnyán kikaptak a Na'Vi-tól a héten. Ugyan a továbbiakban sem szeretnének a tier 2-3 csapatok közé süllyedve szerepelni a Happy-Scream-RPK-xms-SIXER ötössel, de messze még a top 10 és a tornagyőzelmek.

Mellettük az ex-TSM játékosokkal szereplő Misfits (27.) és egy újabb dán csapat, a Rogue (30.) is megérkezett a top 30-ba.

A HellRaisers (23.) is visszacsúszott 3 helyet az elmúlt egy hónapban, mely leginkább annak köszönhető, hogy nem tudtak részt venni sem a Las Vegas-i, sem a katowicei megmérettetésen, valamint az ESL Pro League szereplésük sem indult valami túl fényesen.

Kisebb érdekesség, hogy a top 10-et kezdik átvenni a dánok, hiszen a világelső Astralis mellett a Katowicében döntős, a dán Karrigan vezetésével és a bosnyák tehetség, NiKo leigazolásával hasító FaZe (4.), a negyeddöntős North (5.) és az elődöntős meglepetés csapat, a Heroic (9.) is előkelő helyen végzett.

A forgatásokat követően stabilizálódni látszik az új felállások helyzete is, hiszen márciusban nem lesz LAN rendezvény top 30 szereplőkkel, így inkább a csapatok formája lesz mérvadó abban az összesítésben. Tovább pörög majd a Pro League is, így folyamatosan követhető lesz, hogyan alakulnak az erőviszonyok, mielőtt ráfordulnánk az április első hetén induló StarLadder i-League StarSeries harmadik kiírásának kijevi döntőjére!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!