Hol keresd a profik buildjeit? Hát itt!

Hol keresd a profik buildjeit? Hát itt!

Sokszor gondolkoztál már azon, hogy vajon egy profi melyik meccsen milyen rúnákat és mesterségeket hozott egy adott hősre? Esetleg melyik skilljét milyen sorrendbe maxolta? Nem kell tovább keresned.

Aki egy kicsit is szokott kutakodni, az már rájöhetett, hogy több oldalon is lehet buildeket nézni, legyen az akár egy közösségi játékos által készített, de persze lehet egy profié is. A közösségi buildek-nél is lehet egész szépen keresgélni, hiszen több fajta szempont alapján tudunk rendezni, szavazatok, elo stb. ráadásul több oldalon, de azért így is előfordul, hogy néha mellényúlnak az emberek és egy olyan buildet szavaznak fel a magasságos egekig, ami nem feltétlenül optimális, vagy legalábbis nem minden matchupban.

Erre nyújt egy könnyebb megoldást az op.gg új oldala, a best.gg, ami kifejezetten a profi buildek keresésére lett kitalálva, a kompetitív meccseik alapján. Rengeteg mindenre lehet rászűrni, ugyanúgy mint az op.gg-n, csak kicsit specifikusabban. Miket lehet megnézni pontosan? Lássuk!

Rá tudunk keresni magukra a játékosokra és csapatokra, ahol az aktuális statisztikákat és lineupokat találhatjuk meg.
Természetesen a meccselőzményeket is meg lehet nézni, egyelőre csak az idei LCS szezon elejéig, de a későbbiekben ez az adatbázis is bővülni fog.
Ezt lehet vizsgálgatni csapat szinten, de akár egyénileg is egy-egy játékosra fókuszálva. Tárgyválasztásokat is lehet nézni, hogy mi után mit vettek pontosan, az előbb említett rúnákat és mesterségeket, valamint hős statisztikákat és rangsorolásokat. Érdemes még ezen kívül azt is nézni, hogy hány őrszemet helyeznek el meccsenként, ha szeretnénk felnőni hozzájuk, ezt sem árt figyelni.
A csapatok statisztikáit szinte azonnal frissítik egy-egy meccs után és több régióval foglalkoznak jelenleg, az EU és az NA LCS, a koreai LCK és CBLOL(Dél-Amerika), OPL (Ausztrália), valamint az NA CS is.

A múltat is lehet vizslatni, ami a játékosokat illeti, az összes eddig elért eredményüket is kibányászták, ami nem lehetett kis munka. Maga az oldal tavaly április óta készül, de a munkának még nincs vége, ugyanis sok új funkció jöhet még a közeljövőben. Ahogy említettük, bővül az adatbázis egészen 2013-ig visszamenőleg, bekerülnek majd az LPL (kínai) játékosai is minden adattal. Az OP.GG-be beleépítik ezt az oldalt, így nem kell majd oda vissza ugrálni, ami azért jó, mert a profi meccsek eddig nem voltak így beépítve. Lesznek külön hősoldalak, ahol egy hősre rászűrve az összes profit megnézhetjük, aki játszott vele, természetesen a streamek is menni fognak innen, amikhez élőben frissített statisztika táblázatok lesznek, arany mennyiség stb. és egy kis extra.Külön oldalt kapnak majd az élő közvetítés alatt a csapatszintű és egyéni matchupok, amik megint egy érdekes szempontot mutathatnak azoknak, akik kíváncsiak a háttérre és mennyire dőlnek meg majd ezek az előzetes számok.
Összességében egy nagyon hasznos és alapos oldalt fogunk kapni, ami nagyjából mindennel foglalkozik a profi meccseket illetően, így mi is kicsit jobban beleláthatunk majd a háttérdolgokba. A mezei nézőnek, aki csak élvezni szeretné a meccseket, sokat nem fog ez jelenteni, de egy-egy kommentátornak, vagy olyannak aki jobban követi a profi trendeket ez egy igazi aranybánya lehet. Kedvenceinket is sokkal könnyebb nyomon tudjuk követni, hogy hogyan teljesítenek hétről hétre, mennyire javult vagy romlott a teljesítményük. Egy ránézést mindenképp megér! 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!