Egy karrier vége: SmithZz a harmadik Major győztes, aki visszavonul

Egy karrier vége: SmithZz a harmadik Major győztes, aki visszavonul

A CS:GO világ a francia sztárcsapat megalakulásával egy komoly áldozatot is meghozott, SmithZz a G2 egykori AWP-se visszavonult az aktív játéktól.

Ha van olyan játékos, akit az idők során bármit csinált, szinte mindig kikezdtek a szakértők és a nézők, az biztosan SmithZz. A francia AWP-s karriere során szinte bármit csinált, a támadások kereszttüzében állt.

Az elemzők porig alázták SmithZz-t, de a játékosok kiálltak mellette!

A Northern Arena döntője alatt egyetlen mondat elég volt hozzá, hogy maguk ellen fordítsák a profi közösséget!

Ez az egyik oldalról nézve teljesen érthetetlen, hiszen eredményes pályafutásról beszélünk a 28 éves ex-játékos mögött. Elsőként a VeryGames csapata révén ismertük meg a nevét, akikkel már 2009-ben is sorra nyerte a versenyeket. Már ekkor együtt játszott a shox + RpK párossal, az igazi áttörést viszont a shox-Happy-kioShiMa-NBK-SmithZz féle LDLC hozta meg, számos rangos tronát nyertek együtt, köztük a Major versenynek számító DreamHack Winter 2014-et is!

Ezután egy névváltással az EnVyUs-hoz került a csapat, majd a nagy forgatások idején shox-al együtt a Titan-hez került, majd a csapat megszűnésekor a G2 vette szárnya alá az ötöst. Karriere során minden pénzdíjast versenyt egybevéve 33 aranyérmet nyert meg, közte például a már említett Majort, vagy a francia válogatottal a CS:GO világbajnokságot. Az évek során a 33. legtöbb pénz összelövöldöző játékossá nőtte ki magát, 136 versenyen 273 430 dollárt kaszált csak a nyereményekből.

A legnagyobb fogás egyértelműen az ECS első szezonjának döntője volt, ahol az első helyért a játékosok fejenként 50 000 dollárt, vagyis olyan 15 millió forintnyi összeget kaptak kézhez.

A másik oldalról nézve viszont a remek eredmények ellenére tényleg minden idők egyik leggyengébb Major győztes játékosáról beszélünk, ha SmithZz kerül szóba. A DreamHack 2014 alatt elsőszámú AWP-s létére 234 kör alatt összesen 41 AWP fraget szerzett, K/D aránya pedig a verseny végén -24-et mutatott.

Utolsó versenyén, az ELEAGUE 2017-es Major versenyén lépett pályára, a csoportkörös vereség után pedig egy ideig biztosan szögre akasztotta az egeret. Aktív játékosként lejátszott utolsó körében a rossz nyelvek szerint pont annyit csinált, mint karriere során általában, semmit:

Az eredmények azonban önmagukért beszélnek, SmithZz megítélése lehet bármilyen a közösségen belül, olyan messzire jutott a CS világában, ahol csak kevesen jártak a több millió játékos közül. Devilwalk és Fifflaren után ő a harmadik Major győztes játékos, aki felhagy az aktív versenyzéssel, SmithZz jelenleg a francia sztárcsapat, a G2 edzője.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!