Összejött az 5.000 retweet, mém paklival megy a vb-selejtezőre

Összejött az 5.000 retweet, mém paklival megy a vb-selejtezőre

Greensheep a közösség kezébe adta a sorsát - már most biztos, hogy ez lesz a verseny egyik legnagyobb poénja.

Poénnak indult, mégis óriási történet alakult ki belőle: kiderült, hogy a brit Hearthstone játékos, GreenSheep egy Noggenfogger Zoo paklival fog játszani a jövő hétvégén esedékes világbajnoki selejtezőn. De miről is szól ez az egész? Kezdjük az elején!

Az előző hét egyértelműen a Heroic Brawlról szólt: a profi játékosok többsége ezzel a játékmóddal töltötte az idejét az elmúlt időszakban. Így történt ez a románok legjobbja, Rdu esetében is, aki az egész történet elindítója. A G2 játékosa az egyik pakkból egy Legendary lapot bontott, amikor is moderátora és a csapata projektmenedzsere, Loldajoe megjósolta, hogy egy Major Noggenfogger lesz az - így is lett. Loldajoe addig győzködte Rdu-t, amíg az össze nem rakott egy paklit rá: a nagy ötlet az volt, hogy Zoo-val kell játszani, és akkor el lehet dobni az amúgy kínosan drága (és amúgy sem túl hasznos) kártyát a discard lapoknak.

A pakli végül működött, sőt: Rdu 12-0-t ment vele! Noggenfoggernek persze semmilyen szerepe nem volt az egészben, szinte mindig eldobta, ám a deck igen hamar mémmé vált a közösségen belül a lap miatt. Mutatjuk a konkrét decklistát: a Discard Zoo újgenerációs változatáról van szó, mely a nerfeket követően ismételten visszaférkőzött a metába, azok után, hogy a Gadgetzan megjelenése után szinte teljesen eltűnt. 

A legnagyobb poén, hogy a 12-0 után Rdu bontott még egy Noggenfoggert, ezt követően pedig lecraftolt egy arany példányt is kabala gyanánt. A történet azonban itt még nem ért véget: GreenSheep - aki szintén ott volt, amikor Rdu és Loldajoe kipörgették a 12 győzelmet - a Twitteren nemrégiben bevállalós fogadást tett. Kitette ugyanis, hogy ha a bejegyzése összehoz 5000 retweetet, akkor Noggenfogger Zoo-val fog játszani a hónap végén esedékes világbajnoki selejtezőn, melyre az európai Winter Playoffról kvalifikált.

Ahogyan az várható volt, a reakciók hamar összejöttek, így a Dignitas játékosa már most szállított egy hatalmas poént a március 23. és 26. között esedékes Winter Championshipre, mely az év eddigi legnagyobb Hearthstone megmérettetése lesz a Bahama-szigeteken - az első négy játékos kvalifikálja magát a következő világbajnokságra.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!