A bámulatos kezdés után mélyrepülésben a FlyQuest

A FlyQuest a Cloud9 elleni szerencsétlen vereség óta kifejezetten rosszul szerepel. Vajon meddig maradhatnak még a Top 4-ben?

A FlyQuest csapata nagyon erősen kezdte a 2017-es észak-amerikai LCS tavaszi szezonját, hiszen a negyedik hétig mindössze egy darab BO3-as szériát veszítettek el.

A negyedik héten összecsaptak a veretlen Cloud9 csapatával, ami egy annyira felhypeolt meccs volt, hogy külön videót is kapott a Riot Games-től.

C9 vs FlyQuest, ezt semmiképp se hagyjátok ki!

Aki kicsit is követi az NA LCS-t, annak hátborzongatóan jó lehet ez a hype videó a C9 és FlyQuest között.

A Cloud9 szerencsés és rendkívül szoros meccseken legyőzte a FlyQuest-et 2-1-re és azóta átok ül az ex-C9 csapatán. A sárga-fehérek mindössze csak egy szériát tudtak megnyerni az EnVyUs ellen, akik jelenleg a legutolsók a ligában és öt (!) darab BO3-at kaptak ki. 

Vajon mi történhetett? Talán a meta úgy alakult, hogy a korlátozott champion pool kifogott a FlyQuesten? Vagy a többi csapat megfejtette a játékstílusukat? 

Az az Immortals ellen is kikaptak, akiket még a tök utolsó EnVyUs és a Liquid is legyőzött. Az Immortals konkrétan átgázolt a FlyQuest csapatán. Egy sima 2-0-val kerekedtek felül rajtuk és a két meccs alatt összeszedtek 41 gyilkosságot és mindössze nyolcszor haltak meg, ami valljuk be, egy elég szép mutató. Az első meccsen egy viszonylag átlagos idő, bő 34 perc kellett nekik a győzelemhez, míg a második meccset nagyon könnyen, 26 perc alatt fejezték be.

Talán a meta fogott ki rajtuk? 

A FlyQuest jelenleg az egyetlen csapat a világon, akik szerint a dupla tankos megoldás az alsó ösvényen működhet. Ezt bizonyítja a múltheti Mordekaiser ADC választásuk is, ami nem igazán jött be.

2015 van újra? A FlyQuest ismét előrántja a semmiből Mordekaisert

Aioween | 17/03/12 15:00 Elsőre talán trollkodásnak, vagy véletlennek tűnhetett, mikor a múlt héten az EnVyUs ellen a FlyQuest Mordekaisert hozta az alsó ösvényre. Hozzá kell tenni, hogy az EnVyUs jelenleg az utolsó helyeken kullog, így talán érthető, miért is nem félt a veszteségtől Hai és csapata.

Beszélhetünk akár a dzsungeles Moon választásairól is. Próbált ő is alkalmazkodni a metához, viszont neki ott volt korábban a split során, a pocket pick Evelynn-je. Az Evelynn választásaira sok csapat nem volt felkészülve és egyáltalán nem számított rá. Talán ez is mérvadó lehetett abban, hogy a FlyQuest remekelt a tavaszi szezon első felében. 

Persze, nem csak Moon pocket pickjeiről beszélhetünk. Altec az egyetlen olyan lövész, aki szerint Miss Fortune most egy jó választás. Moon másik pocket pickje Kindred és Balls is meglepett már minket egy teljesen random Swain választással.

Talán a többi csapat rájöhetett, hogy ha Hai-t sikerül hátrányba hozni, akkor szinte biztos a győzelem?

Legtöbb meccsét úgy nyerte meg a FlyQuest, hogy Hai dominálta saját ösvényét és az előnyét kihasználva, már a játék korai szakaszában roamolt a felső és az alsó ösvényre, ezzel további előnyhöz juttatva a többi játékost is. Hogyha Hai-nak nem sikerült megnyernie a saját ösvényét, akkor a csapat többi tagja is gyakran hátrányba került. 

Ami a mezőny többi részét illeti, jelenleg így néz ki a tabella.

Már csak három hét van hátra az LCS-ből, úgyhogy ezek az állások még nem véglegesek. A TSM és a Cloud9 nagy valószínűséggel már bebiztosították maguknak az első két helyet, igaz a Phoenix1 még beleszólhat ebbe, főleg újdonsült dzsungelesükkel, Meteos-szal, akinek csatlakozása óta mintha jobban teljesítenének. A középmezőnyben még bármi megtörténhet, ott nagyon szoros a mezőny. A jelenleg kieső helyen lévő Team Liquid és Team Envy is változtathat sorsán, de erre reális esélyt inkább a Team Liquidnél látunk, akik egy győzelemmel vannak elmaradva Froggenéktől és az Echo Fox-tól. Talán Doublelift érkezése elég lesz a csodához.

Szerintetek mennyi változás lesz a tabella alján és tetején? A középmezőnyt szinte lehetetlen lenne megjósolni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!