Az asztalunkra költözik a Twitch

Az asztalunkra költözik a Twitch

Volt már játék piactér és arculatfejlesztés, most pedig itt az asztali kliens, a Twitch rálépett a fejlesztési gázra.

A Twitch, mint számítógépes játék és versenyközvetítő platform nagyjából monopol helyzetből irányítja a játékpiac ezen szegletét. Vitathatatlan, hogy a legtöbb versenyt itt adják, a legnépszerűbb játékosok itt stream-elnek és egy átlagos felhasználó itt kapja legprofibb környezetet, ha otthon a képernyő előtt egy sörrel vagy málnaszörppel a kezében meg akarja nézni az aktuális CS:GO Major tornát. De a cég vezetői tudják, hogy nem elég megszerezni a piacvezető státuszt, azt meg is kell tartani. Ennek érdekében pedig ebben az évben a Twitch erős fejlesztésekbe kezdett. Először jött az új dizájn majd pedig a beépített Amazon piactér, ahol játékokat lehet venni.

Mindenki jól jár majd a Twitch legújabb húzásával

Hamarosan a legnagyobb streamer oldalon is vásárolhatunk majd játékokat. A streamereknek is jut a bevételből.

Most pedig jön a következő nagy durranás, a Twitch asztali alkalmazás. Az app március 16-tól lesz elérhető, a készítők pedig az ígérik, hogy lehet majd rajta közvetítéseket nézni és persze a chat-elni is. Ez eddig nem túl nagy fejlesztés, de jön a „Friend Sync”, ahol a különböző játékokból nagyon gyorsan össze lehet gereblyézni a barátokat. Úgy is lehet majd használni, mint egy Skype-ot. Lesz majd videó hívás, sima telefonálás és persze egy addon manager is beépülésre kerül.

Ez a megoldás sokaknak ismerős lehet már. Nem véletlenül, hiszen ez gyakorlatilag a Curse Voice és a Curse kliens, amit a Twitch 2016 augusztusában megvett úgy, ahogy van. Most pedig elértek oda, hogy a két dologból egyet csinálnak. Ez a lépés okos, hiszen mozgolódik az Azubu, januárban megvették a Hitbox-ot, ahogy a Youtube is, aki kizárólagos közvetítési jogot vett az ESL Pro League közvetítéseire.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.