Quickshot:

Quickshot: "Nagyot csalódtam xPekében"

Szerinte későn jött a segítség az Origennek.

Trevor "Quickshot" Henry, az EU LCS egyik legnépszerűbb szakkommentátora sosem a kedvességéről volt híres. Egy korábbi interjú során már elmondta, nem nagyon zavarja az, ha egy játékost felidegesít az érzékeny kérdéseivel. A napokban német Sport1 készített vele egy interjút, ahol többek között a kiesés szélén táncoló Origen is téma volt, Quickshot szerint már régóta segítséget kellett volna kérnie xPekének, mert így a süllyesztőbe taszítja az általa felépített brandet.

Végleg búcsúzunk xPekétől és az Origentől szezon végén?

Az OG még mindig nem tudott összekaparni egy győzelmet sem, van még esély az utolsó hely elkerülésére?

Tényleg úgy gondoljátok, hogy az EU az egy "clown fiesta" régió?

"Nem mondanám annak, Deficio és én csak viccből mondtuk ezt a közvetítés során. A liga két utolsó csapta játszott, az a két csapat, akik az egész szezon során szenvedtek és az elvárásaik a szezonnal kapcsolatban nagyon alacsonyak voltak. Jó volt látni, hogy a széria alatt a csapatok egyre jobban játszottak, még akkor is, ha az Origennek egy 75 perces meccs kellett ahhoz a ROCCAT ellen, hogy megtörjék a 14 meccses nyeretlenségüket. Deficio és én csak valami különlegeset szerettünk volna csinálni és lehet, hogy az a kijelentés egy kicsit butaság volt."

Quickshot ezután a többi csapatról is beszélt:

"A top tier és a mid tier csapatainknak is vannak látható gyenge pontjai. Mind a G2-nak, az H2k-nek, a Misfits-nek és az UOL-nak is vannak olyan pillanatai, amikor rá tudod vágni, hogy na ez egy hiba volt. De ha a mid-tier csapatokat nézed, a Splyce, a Vitality, a Fnatic és a Giants sokkal többet és nagyobbakat hibáznak. Szerintem egy kicsit fura régió vagyunk, de összességében a top-tier csapataink nagyon jól szerepelnek és kíváncsian várom, hogyan fognak szerepelni nemzetközi versenyeken."

QS ezután az EU LCS veteránjairól beszélt, hiszen sokan nem hozzák magukkal azt a színvonalat, amit már pusztán csak rutinból is hozni kéne, gondoljunk itt csak pl. az Amazing - Broxah cserére:

"Beszélni a veteránokról elég kemény téma, mert nem tudjuk, mik történnek a színfalak mögött. Nézzük csak meg az egyik leghihetetlenebbnek tűnő cserét, amikor Amazing-et kicserélte a fnatic Broxah-ra. Korábban Rekkles őszintén elmondta, hogy Amazing és a csapat között nem volt szinergia, szóval hiába volt meg a rutin és a shotcalling tudás, mégsem működött úgy a csapat, ahogy kellett volna. Hogyha egy másik példát nézünk, xPeke visszatért újra az Origen kezdőjébe és amióta ő is játszik, egy sokkal jobb Origen-t láthatunk. Van valaki, akinek van hangja a csapatban és van egy vezetőjük, ami minden szempontból fontos. 

És ha már az Origenről beszéltek, Quickshot nem volt rest kifejezni a csalódottságát egy olyan csapattal kapcsolatban, amelyik másfél évvel ezelőtt még vb elődöntőt játszott:

"Nagyot csalódtam xPekében. Csinált egy szervezetet, amiben még ő is játszott, annak rendkívül nagy sikere volt: EU LCS döntő, vb elődöntő. Miután már nem játszott, nagyon tisztán látszott, hogy hogyan is kellene felépíteni egy sikeres csapatot, ennek ellenére a 2017-es csapat nem úgy lett összerakva, hogy az sikereket érjen el. 6 hét kellett és xPeke visszatért, de már túl késő. Nem most kellett volna a csapatnak a segítség, hanem még 2016-ban, amikor a kiesés ellen kellett küzdeniük. Jobb játékosokat kellene keresnie, vagy csak egy olyan csapatot összeraknia, amivel az újoncait tudja segíteni. Ez lenne a vége? Szerintem nem, de xPeke nagyon nehéz szituációban van." 

És hogy mennyire nehéz is a helyzet? A B csoport utolsó helyén állnak úgy, hogy előttük a Vitality már kettő BO3-as szériát megnyert. Az Origen-nek legalább két szériát meg kéne nyernie ahhoz, hogy egy kicsi esélyük is legyen a bennmaradásra. 4 meccsük van még hátra, játszanak a Vitality ellen és a Splyce ellen, ahol még minimálisan, de van esélyük, viszont az utolsó héten a B csoport két nagy ágyújával játszanak, az UOL-lal és az H2k-vel. Ha nem jön össze, akkor marad a Challenger Series két legjobbja közül valamelyik ellen egy Bo5, de nézve az ottani mezőnyt, még ott is keményen meg kell izzadniuk, hogy ne húzzák le a rolót.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.